Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

3 millióért parkol Orbánék magángépe, amíg a NER oligarchái a Chelsea-Videotont nézik

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 444 és a 24.hu is megírta, hogy ma délelőtt felszállt és Londonba tart az a 17 milliárd forint értékű magángép, amellyel Orbán Viktor is utazott korábban Videoton-meccsre. Valószínűleg most is ez a helyzet, ugyanis este Londonban játszik a Videoton a Chelsea ellen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar miniszterelnök is újra a gépen van-e, azt viszont a 168óra kinyomozta, mennyibe kerül csak az, hogy a gép Anglia egyik legnevesebb luxusrepülőgép parkolójában áll. A 17 milliárdos repülő, amiből évente csak 1-2 darabot adnak el, a Royal Air Force, a brit királyi légierő londoni bázisán szállt le, amely civil gépeket is fogad.

A lap azt írja, „a London City Airport privát jet centerben – amit London legexkluzívabb repülőterének neveznek – egy ilyen Bombardier gép fogadása minimum 3050 fontba kerül, azaz csak azért, hogy leszállhasson, ki kell fizetni több mint egy millió forintot. Ezen felül a parkolása óránként 225 font (körülbelül nyolcvanezer forint). A katonai bázison ennél is drágább a landolás, nagyjából 5000 fontba kerül.” Ez azt jelenti, hogy ha 24 órára marad ott a gép, akkor csak a parkolás körülbelül 3 millió forintba kerül. Ehhez persze még hozzájön a gépen utazók útiköltsége, szállásköltsége. Tehát a NER-elit milliókért ment ki Londonba meccset nézni.

A korábbi utazásról egyébként Orbán Viktor hétfőn a Parlamentben azt mondta, 30 éve is így utazott, a jövőben is így fog utazni. Míg Hollik István azzal védte ugyancsak hétfőn Orbán utazását, hogy a miniszterelnök nagyon nagy Videoton drukker.

A 17 milliárdot érő repülőgépről korábban azt állította Havasi Bertalan, hogy az Garancsi István, a Videoton tulajdonosának tulajdona. Ez jó indok lenne arra, hogy Orbán csupán a Videoton tulajdonosának meghívására utazott a gépen a Videoton meccsére. De a különböző tudósítások szerint mégse ő utazik vele a legtöbbet, hanem Mészáros Lőrinc és állandó üzleti partnere, a Duna Aszfalt-tulajdonos Szíjj László.