Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Örökkön-örökké, mindig, mindenhol tüntetnek Gyurcsányék

Ez a cikk több mint 5 éves.

A ma életbe lépett gyülekezési törvény elleni tiltakozásul a DK minden országgyűlési képviselője folyamatos tüntetést jelent be az ország teljes területére.

Az MTI tudósítása szerint Arató Gergely, a DK képviselője az akciót azzal indokolta, hogy az október elsején életbe lépett új gyülekezési törvény kimondja: gyűlésnek azt kell tekinteni, amikor legalább két ember részvételével közügyben véleménynyilvánítás céljából nyilvános összejövetelt tartanak.

Szerinte a gyülekezési jog „ilyen elképesztő szigorítása csak diktatúrákban fordulhat elő” – mondta az ellenzéki politikus, arra biztatva az embereket, hogy tiltakozzanak, tüntessenek, gyülekezzenek, vitatkozzanak és beszélgessenek, mert a népet „sem elhallgattatni, sem betiltani nem lehet”.

Mint ismert, két hete vasárnap előbb Gyurcsány Ferenc azt jelentette be a Sargentini-jelentés ellen tartott tüntetésen, hogy folyamatos utcai tüntetést kezdenek a következő hét keddjétől a kormány megdöntéséért, új választási törvényért, és új választás kiirtásáért. Majd később ezt arra módosították, hogy minden délután a Parlament előtt tüntetnek. Végül pedig egy szegedi tüntetés után abbamaradt az „Ellenállás” nevű tüntetéssorozat.

Most a párt egy geggel akart tiltakozni az új gyülekezési törvény ellen, és az egész ország területére örökre jelentettek be tüntetéseket.

Persze a bejelentés felvet kérdéseket. Lesz-e elég aktivistája a DK-nak, hogy biztosítsa a tüntetést az ország egész területén örökre.

Kíváncsian várjuk, hogy a rendőrség befogadja-e a tüntetéseket, és kötelezi-e a DK-t annak biztosítására, illetve, hogy akkor végre mindannyian egy permanens Gyurcsány-tüntetésként definiálhatjuk-e életünket 2018 Magyarországán.

A Momentum Orbán Viktor házánál tüntetett ma reggel az új gyülekezési törvény ellen. Mi itt foglaltuk össze, mit kell tudni az életbe lépett szabályozásáról.