Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem haraggal válik el, de kilép az LMP-ből Szél Bernadett

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs otthagyják az LMP-t és a parlamenti frakciót is.  Az LMP rövid közleményben reagált a frakciótagok kilpésére:

Sajnálattal vesszük tudomásul Szél Bernadett döntését. Köszönjük eddig végzett munkáját.

A választások után a pártot több belső vita rázta meg, Szél korábban lemondott frakcióvezetői posztjáról, valamint minden tisztségéről, miután az etikai bizottság három évre eltiltotta őt bárminemű tisztségre aspiráló jelöltségtől.

Akkor azt mondta, számára is nehezen értelmezhető volt az a döntéssorozat, amelynek következtében megbüntettek „olyanokat, akik döntéseket hoztak a kampányban és ezekért felelősséget vállaltak.”

Szabó Szabolcs

a tavaszi választáson más jelöltek számára visszalépett, majd emiatt megbüntetett LMP-s politikusok rehabilitálásához köti, hogy továbbra is marad-e az LMP frakciójában

– nyilatkozta a zoom.hu-nak a politikus augusztusban, aki korábban az Együtt tagja, eddig az LMP frakciójának tagja volt.

Szél Facebook-posztban indokolta lemondását. Azt mondta, folytatja a küzdelmet a NER ellen, képviseli a választóit, de már nem az LMP színeiben. A párttól viszont nem haraggal fog elválni.

A mai napon nehéz döntést hoztam meg. Kilépek az LMP-ből és az LMP parlamenti frakciójából. Folytatom a küzdelmet a megújuló Magyarországért, mert továbbra is hiszek benne, hogy a jövő vagy zöld, vagy semmilyen. A jövőben független képviselőként fogok dolgozni a Magyar Köztársaságért és a választókerületemért. Független leszek, de nem leszek egyedül. A mai napon szintén kilép az LMP frakcióból Szabó Szabolcs, akivel a jövőben szoros munkakapcsolatban fogok együtt dolgozni, és reményeink szerint más képviselőkkel is sikerül hasonló kapcsolatot kialakítani. Olyan politizálást kívánunk megvalósítani, melynek középpontjában a NER elleni aktív küzdelem, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáinak felkarolása áll. A választók számíthatnak rá, hogy mi nem kötünk kompromisszumokat ezen a téren. Az LMP-től nem haraggal válok el: mindig hálásan gondolok majd az együtt átdolgozott évekre. Most azonban váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól.

Szabó Szabolcs szintén Facebook-posztban búcsúzott, nagyjából ugyanúgy, mint Szél:


Kerestük Szabó Szabolcsot és Szél Bernadettet is, amint elérjük őket, frissítjük a cikket.