Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem kapcsolhatnak villanyt egy egri iskolában, mert annyira átáztak a falak

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában a tanévnyitón „vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök” fogadták a tanulókat és szüleiket – számolt be a Népszava. Az iskoláról készült fotókat az egyik szülő osztotta meg a lappal,

állítása szerint annyira átvizesedtek a falak az épületben, hogy még a villanyt se szabad felkapcsolni.

A Népszava kereste az iskola igazgatóját, majd az Egri Tankerületi Központ vezetőjét, Ballagó Zoltánt is. Utóbbi elmondta, hogy az iskola jelenlegi állapota az utóbbi pár napban történt szélsőséges esőzések miatt alakult ki, és a központ 31 millió forintos támogatást ítélt meg a Hunyadi felújítására. Ballagó szerint a felújításokat még 2018 őszén befejezik.

Egy másik szülő szerint, aki a cikk megjelenése után írt a Népszavának, ez a szélsőséges állapot nem először fordult azonban elő az iskolában. Szerinte már tavaly nem lehetett villanyt kapcsolni, amikor esett az eső:

„teljesen eláztak a falak, beázott nem csak az aula, de a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, mikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre.”

Alig pár napja történt, hogy videót vettek fel arról, hogyan ázik be a veszprémi kórház. A videón látható, hogy áll a víz a kórház folyosóján annak ellenére, hogy a kórházat nemrég újították fel 10 milliárd forintból. Felmerül a kérdés, vajon nem kellene a közintézményeinknek kicsit ellenállóbbaknak lenniük az időjárási körülményeknek?