Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

LMP-Jobbik: „Egyre inkább vállalható az együttműködés”

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Népszavának adott interjút Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke. A politikus elsősorban a NER megbuktatásának lehetőségeiről beszélt, ami szerinte úgy érhető el, hogy a „XXI. századi pártok” összefognak, és együtt kínálnak „hiteles, erős alternatívát és pozitív jövőképet”.

Keresztes a paksi bővítés ügyét, illetve a Budapest-Belgrád vasútvonalat hozza fel példának arra, hogy a Fidesz „lefekszik a nagyhatalmi érdekeknek”, illetve a kormány működése „kimeríti a nemzetárulás fogalmát”. Ehhez képest szerinte a „régi baloldali pártok” a NER részét alkotják, mert nem tudják a választók érdekeit képviselni, „létezésük a Fidesz érdeke, mert nehezítik egy hiteles ellenzéki alternatíva felépítését”.

Az interjúban egyedül a Jobbik van nevesítve azok közül a pártok közül, amelyekkel össze lehetne fogni a társelnök szerint.

Keresztes szerint

 „a Jobbik a néppárti fordulattal olyan irányba indult el, ami miatt egyre inkább vállalható az együttműködés, programok vagy konkrét ügyek mentén – tisztelve a pártjaink között fennálló fontos nézetkülönbségeket.”

A politikus hozzátette, hogy ebben Szél Bernadettel, az LMP másik társelnökével „egyformán gondolkodnak”.

Keresztes László Lóránt, aki 2010 óta az LMP pécsi önkormányzati képviselője volt, és idén május 26. óta vezeti a pártot Szél Bernadettel közösen, a társelnökségért folytatott kampányban már egyszer kifejtett a Jobbikéval hasonló elképzeléseket, akkor a migráció kapcsán.

„A kerítésre szükség van, meg kell tartani, de ez még kevés. A határőrséget is vissza kellene állítani. De amíg az illegális migráció folyamatai nincsenek egész Európában kontroll alatt, addig semmiféle politikáról nem lehet beszélni.”

– nyilatkozta akkor az Azonnalinak.

Az akkor még a társelnökségre csak aspiráló politikus elképzeléseiről korábban a Mérce is írt.

Forrás: Népszava; azonnali.hu
Kép: Facebook/Dr. Keresztes László Lóránt