Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még mindig nem érkezett meg a tavaszi rezsicsökkentés a fával és szénnel tüzelőkhöz

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ajándék lónak ne nézd a fogát, tartja a népszerű közmondás. A kormány tavaszi kampányajándékának fogát nehezen is tudnák megvizsgálni azok, akik nem vezetékes gázzal, hanem fával vagy szénnel fűtenek be a téli hónapokban, ugyanis az említett ajándék még mindig nem érkezett meg.

Arról korábban már mi is írtunk, hogy több tucat ormánsági faluba nem érkezett meg a 12 forint értékű tavaszi rezsicsökkentés, ezekben a falvakban ugyanis van vezetékes gáz, de a lakosságnak nem volt pénze rácsatlakozni, így még mindig a hagyományosabb módszerrel fűtenek.

Most az ATV arról számolt be, hogy nem csupán a vezetékes gáz szempontjából speciális helyzetben lévő ormánsági falvakban nem kapták meg az emberek a 12 ezret, de országszerte rengeteg településre nem érkezett meg azokhoz, akik tűzifával vagy szénnel fűtenek.  A csatorna riportjában a Zala megyei Kerecsenytől a nógrádi Ludányhalásziig többen is megszólalnak és értetlenségüket fejezik ki amiatt, hogy elmaradt a sokak számára nagyon fontos egyszeri jövedelemkiegészítés.

Az ATV értesülései szerint október 15-e után újra igényelhetik a „tavaszi” rezsicsökkentést azok, akik eddig nem kapták meg. Ezt az információt azonban az érintett települések vezetői nem tudták megerősíteni.