Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A portásokat lecserélték, holnap dől el a Hír TV sorsa

Ez a cikk több mint 5 éves.

Állománygyűlést hívott össze holnapra a Hír TV vezetősége, itt derülhet fény a Hír TV, és dolgozóinak sorsára – írja az Azonnali.hu.

Az állománygyűlésen ott lesz a TV új tulajdonosa, Nyerges Zsolt is, akinek Simicska Lajos a Fidesz újabb kétharmados győzelmét követően átadta a televíziót. A tévé dolgozói eddig homályban voltak hagyva, a múlt héten távozó vezérigazgató, Fonyó Károly csak annyit mondott, szerinte a tévé működik tovább.

Arról azonban már a hetekben lehehett olvasni, hogy az egykori Fidesz-közeli, majd az Orbán-Simicska-szakítással ellenzékibe átmenő Hír TV visszakerül a Fidesz-birodalomba: a 444.hu például korábban arról írt, a tévé sorsáról a legfelsőbb körben döntenek, és valószínűleg a szakítás után az Echo-tévéhez igazoló vezérigazgató-helyettes, Szikszai Péter vezetheti majd a tévét.

A több forrásból értesült Azonnali úgy tudja, a csatorna portaszolgálatát már ma lecserélték. Az Azonnalinak Csintalan Sándor, a Hír TV egyik műsorvezetője nyilatkozott. Szerinte a Hír TV „egy másik tévé lesz”, de megszűnni nem fog,

„hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.

Csintalan szerint a visszafoglaláshoz csak néhány embert kell elküldeni és pár műsort megszüntetni, példaként Kálmán Olgát és magát, illetve a Szabadfogás és a Célpont című műsorokat említette.