Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

444: Visszaveszi a Fidesz a Hír Tv-t

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 444 szerzőjének, Rényi Pál Dánielnek két külön forrás is megerősítette, amiről sokat pletykáltak az utóbbi időszakban: miután Simicska eladta, Nyerges Zsolt megvette, a Hír Tv visszaolvad a Fidesz médiabirodalmába.

A cikk állítása szerint a TV sorsáról Orbán Viktor, Rogán Antal és Liszkay Gábor fog döntetni, és felmerült az is, hogy Szikszai Péter vezetheti majd a TV-t.

Liszkay Gábort sokan Simicska Lajos egyik leghűségesebb emberének tartották addig, ameddig el nem jött a G-nap és Simicska egykori médiabirodalma szembe nem szállt a Fidesszel. Liszkay 2015-ig vezette a Magyar Nemzetet, de a Hír TV, a Class FM és a Lánchíd Rádió összerakásában is fontos szerepe volt.

Szikszai Péter a G-nap előtt volt a Hír Tv vezérigazgató helyettese, majd az Echo TV-hez került, annak Mészáros Lőrinc általi megvásárlása után, de onnan tavaly ősszel távozott. Sokan Szikszait sejtették a Magyar Idők több álneves cikke mögött is, amelyek a Simicska médiabirodalomnál maradt újságírókat és médiatermékeket támadták.

A Hír TV 2015-ig a Fidesz első számú médiaterméke volt, amikor is a tulajdonos és Orbán Viktor szövetségese, az oligarcha Simicska Lajos szembeszállt Orbánnal, és médiaérdekeltségét a Fidesz ellen fordította. A 2018-as választások után azonban Simicska előbb bezárta a Magyar Nemzetet, a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót, majd túladott cégein. Így kerülhet vissza a Fideszhez most a Hír TV.

Így egyetlen, nem a Fidesz érdekeltségébe tartozó hírtelevízió marad az országban, az ATV, amely azonban a Fidesz felsővezetésével egyre jobb kapcsolatokat ápoló Hit Gyülekezete kezében van.

Persze a személycserékig a Hír TV egyelőre még Fidesztől független televízióként működik tovább.

Forrás: 444

Címlapkép: Hír TV