Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fidesz-közeli újság szórólapja népszerűsíti Toroczkaiék mozgalmát

Ez a cikk több mint 5 éves.

Toroczkai László mozgalmát, a Mi Hazánkat népszerűsítő szórólapot osztogattak hétvégén Makón, amelyet impresszuma szerint a Promenád portál készített és adott ki – írja a makói Csípős nevű helyi online újság.

A szórólapon egy interjú szerepel, amelyben Toroczkai lehetőséget kapott arra, hogy részletesen kifejtse a mozgalom terveit és céljait, amelyek között például arról is szó esik, hogy a szervezet minél hamarabb szeretné kiépíteni makói és hódmezővásárhelyi bázisát. Emellett Toroczkai hosszan beszél a Mi Hazánk önmeghatározásáról, és arról, hogy a mozgalom egy „unortodox, tabudöntögető, potens erő”.

A Csípős cikkében rámutat arra, hogy Promenád közreműködése a mozgalom promotálásában azért is érdekes, mert amellett, hogy a portál fideszes kötődése közismert, az év eleji hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás előtt is Hegedűs Zoltán fideszes jelölt kampányának egyik zászlóshajója volt, amely gyakran támadta a független Márki-Zay Pétert.

Az időközi választás kampánya során a Promenád tulajdonosa Égető Gyula hódmezővásárhelyi üzletember volt, akit Lázár János volt miniszterrel, a térség mostani fideszes országgyűlési képviselőjével kimondottan erős baráti szálakat ápoló személyként emlegetnek.

Március elején aztán portál új kiadója az a Csanád Média Kft. lett, amelynek Pongrácz Tamás a tulajdonosa, aki az algyői Fidesz-frakció egykori vezetője, 2016-ban önkormányzati képviselő volt, majd az időközi önkormányzati választás után kikerült a testületből. Az oldal új főszerkesztője – nem mellesleg Toroczkai interjú készítője is – pedig Pintér M. Lajos lett, aki a szintén Fidesz felé hajló Szegedma.hu oldaltól érkezett.

A Mi Hazánk térnyerése a Fidesz-közeli médiában egyébként nem új keletű: külön figyelmet érdemel, hogy a közmédia videótárának, a Médiaklikknek a keresője szerint 2016-ig visszamenőleg 32-szer idézték Toroczkait valamilyen hírműsorban, ebből pedig 27-szer idén május, azaz a Jobbik válságának és szakadásának tetőzéskor. Ezeken belül Toroczkai számos alkalommal volt az M1 reggeli műsorának vendége, ami már csak azért is szembetűnő, mert a csatornán évekig csak elvétve szerepelt nem kormánypárti politikus.

A Csípős cikkében a Mi Hazánk és a Fidesz kapcsolatának egy másik vonatkozásáról is ír, mégpedig a mozgalom zászlóbontó rendezvényén felszólaló Pongrátz Andrásról, aki egy Facebookon megosztott bejegyzése szerint Orbán Viktor nagy támogatója.

(Csípős)