Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bevándorlási különadóval vámolná meg a kormány a civil szervezeteket

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza a ma az Országgyűlés elé kerülő adótörvény – írja honlapján a Pénzügyminisztérium.

A közlemény szerint a kormány nem tartja elégségesnek a szerdán szavazásra bocsátandó alkotmánymódosítás és Stop Soros törvénycsomag intézkedéseit, ezért tartja szükségesnek a lépésnek a különadót.

„A kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól. A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.  A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellett, adópolitikai eszközökkel is fel kívánunk lépni a migráció szervezése ellen” – írják.

A javaslat szerint  a „bevándorlást segítő szervezeteknek” kellene fizetnie a 25 százalékos bevándorlási különadót.  A tárca a közteherviselésre hivatkozva indokolja az adó kivetését azzal, hogy „az illegális migráció elleni védekezés jelentős pénzügyi terheket jelent a magyar költségvetésnek, így közvetve a magyar embereknek”. A bevándorlási különadóval kapcsolatos feladatok – mint ahogyan minden adóval kapcsolatos feladat – az adóhivatal hatáskörébe tartoznak majd – írták.

A 25 százalékos különadó eredetileg a Stop Soros törvénycsomag részét képezte volna – hívja fel a figyelmet az Index.

(MTI)