Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kizárták a Jobbikból Toroczkai Lászlót –  a párt etikai bizottsága határozott így csütörtök este a Jobbik pénteki közleménye szerint.  A Hír TV és az Alfahír is úgy tudja, hogy a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton beadványára indult eljárás ügyében tartott tárgyalásra a szabályszerűen beidézett Toroczkai László nem jelent meg és írásban sem nyújtott be védekezést.

Az etikai bizottság a közlemény szerint megállapította, hogy Toroczkai László súlyos fegyelmi vétséget követett el, s megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét.

A testület kimondta azt is, hogy az úgynevezett platformalapítás egyértelműen alapszabály-ellenes volt, – ilyen létrehozására nincs semmilyen lehetőség – ráadásul a sajtónyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy ezzel a lépésével valójában nem egy új, eddig nem létező, párton belüli szervezeti egység létrehozása, hanem a Jobbik megosztása és bomlasztása volt a célja Toroczkai Lászlónak.

Mint ismert, a Jobbikon belüli feszültségek a a párt április végi tisztújító kongresszusa után éleződtek ki, ahol Toroczkai László hajszállal alulmaradt a Sneider Tamás-Gyöngyösi Márton tandemmel szemben. Miután utóbbiak a Vona Gábor által elindított néppártosodási vonalat képviselik a Jobbikon belül, Toroczkai László először a radikálisok összegyűjtő, „Mi Magunk” néven futó platformot szeretett volna létesíteni a párton belül, amelyhez a Jobbik parlamenti frakciójából csak Dúró Dóra csatlakozott volna, aki a tisztújításon Toroczkai oldalán az alelnöki tisztségért indult el, és maradt alul. Jobbik vezetősége azonban nem nézte jó szemmel a platformosodást, és fegyelmi eljárást indított az ásotthalmi polgármester ellen.

Dúró Dórát május végén a Jobbik parlamenti frakciója kizárta soraiból, és a Jobbik alapszabályára, valamint a Szent Korona előtt tett esküjükre hivatkozva visszakérte a képviselő mandátumát. Dúró Dóra tegnap azt írta, nem adja vissza képviselői megbízását, csak akkor, ha azt a Toroczkai-féle platform oldaláról kapja meg valaki.

(Hír TV, Alfahír)

Cikkünk folyamatosan frissül!

Címlapkép: Toroczkai László / Facebook