Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dúró Dórát kirakták a Jobbik-frakcióból

Ez a cikk több mint 5 éves.

Dúró Dóra nélkül folytatja a parlamenti munkát a Jobbik frakciója – tudta meg a Jobbik-közeli Alfahír. Ezzel tovább mélyülnek a törésvonalak a forrongó ellenzéki pártokon belül.

A portál azt írja, a kizárás mögött az áll, hogy a képviselő – egyedüli frakciótagként – csatlakozott a Jobbik tisztújító kongresszusa után az elnöki posztért folyó versenyben alulmaradó Toroczkai László „Mi Magunk” elnevezésű platformjához. A párt elnöksége szerint azonban ez az alapszabályba ütközik, így Dúró Dóra ellen fegyelmi eljárás indul.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője úgy fogalmazott az Alfahírnek, „bizalmi válság alakult ki” Dúró Dórával szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárás mellett. Hozzátette: a képviselők mandátumának sorsáról a Jobbik alapszabályának értelmében a párt elnöksége jogosult dönteni. Így ha az elnökség kétharmada úgy dönt, felszólíthatják a képviselőket mandátumuk visszaadására.

Dúró Toroczkai László elnökhelyettes-jelöltjeként indult a Jobbik tisztújításán, ugyanakkor a napokban is hangsúlyozta, együtt kíván dolgozni a Sneider-féle pártvezetéssel. Mint mondta, azért csatlakozott az ásotthalmi polgármester platformjához, hogy meggyőzze a Toroczkait támogató jobbikosokat arról, hogy csalódottságukban ne hagyják el a pártot, és maga is a Jobbikban szeretné folytatni a munkát.

Dúró kizárása a sokadik, az ellenzéki pártok belső válságairól tanúskodó esemény az elmúlt időszakban, miután az MSZP-ben és az LMP-ben is áll a bál a választások után.

(Forrás: Alfahír)