Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Meghiúsult Lázár János és Márki-Zay Péter találkozója

Ez a cikk több mint 5 éves.

Élő videóban jelentkezett be Hódmezővásárhelyről Lázár János fideszes országgyűlési képviselő. Lázár magányosan, egy étteremben üldögélve olvasgatja a Délmagyarország című, Andy Vajna által nemrég megvett helyi napilapot, és arról panaszkodik, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester

„nem jött el az éppen általa kezdeményezett találkozóra.”

A csongrád megyei képviselő közölte, főtéren található Ginkgo-Sas hotelbe hívta Márki-Zayt megbeszélésre, ugyanis szerinte

„komoly emberek, kiélezett helyzetben semleges terepen találkoznak.”

Hozzátette, nem kívánta a jelen körülmények között otthonába invitálni a független polgármestert, de június 14-i, hódmezővásárhelyi képviselői fogadóóráján „szívesen látja” őt.

Lázár ezután látszólag unalmában az immár „kevesebb Botkát” tartalmazó szegedi újság lapszemléjét prezentálta Facebookos követőinek:

A Lázár által megfogalmazott vádakra pár percen belül maga Márki-Zay Péter is reagált oldalán. Elmondása szerint a 6 napja, az ominózus városházi jelenet után ide is beszélte meg a találkozóját Lázár Jánossal, ámde „a hétfőn leegyeztetett városházi találkozó helyének egy vendéglátóhelyre történő módosítását 21 perccel a megbeszélés előtt” már nem tudta elfogadni.

Márki magyarázatához még támadást is fűzött, amelyben megemlítette, a „miniszterelnöki ambíciókat dédelgető” Lázárnak illene a protokollhoz tartani magát, hiszen, mint emlékeztetett, egy éve Orbán Viktor is a szegedi városházán találkozott Botka Lászlóval, és ő sem szeretné alább adni. Márki is hozzátette azonban mindehhez, mielőbb egyeztetni fogják Lázár Jánossal a találkozó helyszínét.

Lázár János a múlt heti, kissé hangosra sikerült hódmezővásárhelyi közgyűlésen kérte arra a polgármestert, találkozzanak és beszéljék meg vitás kérdéseiket, mert a képviselő állítása szerint nem akar háborúzni, és munkához szeretne látni.

A közgyűlésen mind a Fideszt, mind a Márki-Zayt támogató helyiek megjelentek a városháza előtt és az ülésteremben is, több szóváltásra is sor került. Márki támogatói Lázárt is tüntetéssel várták, így a volt fideszes városvezető csupán négy óra késéssel a demonstrálók eloszlása után ment be a közgyűlésre.

Hódmezővásárhely önkormányzata jelenleg lehetetlen anyagi helyzetben van, mivel a Belügyminisztérium április végén kérte a várost az előző ciklusban felhalmozott, egymilliárd forintos adóssága kifizetésére. A város fideszes közgyűlési többsége az adósságrendezés céljából május 10-én nagyon kemény megszorításokat szavazott meg a februárban 16%-os többséggel megválasztott ellenzéki polgármester rovására.

Kép : MTI Fotó, Kelemen Gergely