Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kicsinálta Botkát, most az MSZP budapesti elnöke lett Molnár Zsolt

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Népszava információja szerint Molnár Zsolt lett az MSZP új budapesti elnöke. Molnár már korábban is betöltötte ezt a posztot.

A Nemzetbiztonsági Bizottság volt MSZP-s elnöke az elmúlt egy évben egyetlen jelentősebb tettet tudott végrehajtani. Ez pedig Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt kicsinálása volt.

Molnárhoz köthető az a puccs, amely lényegében a 2017-es nyár közepétől tartott Botka ellen, és amelynek csúcspontján a Molnárral szakértőként dolgozó Tarjányi Péter és a jogász Lattmann Tamás mentek neki Botkának, és amely végül a szegedi polgármester visszalépéséhez vezetett.

A visszalépés után Botka azt mondta, az ellenzékben megbúvó kollaboránsok miatt kellett visszalépnie. Ekkor a teljes sajtó ezt úgy értelmezte, mint többek között Molnárra való utalást.

Molnár Zsolt volt egyébként az MSZP 2014-es kampányfőnöke akkor, amikor arra a kérdésre, hogy Rogán Antal egyre növekvő lakásáról szóló ügyet az MSZP miért nem használja, Molnár azt mondta:

„A negatív kampányról azt gondolom, hogy akkor hatékony, ha egyértelmű, világos és tényeket mutat be az emberek számára. Ha vádaskodásnak tűnik, akkor ellentétes hatást tud gyakorolni.”

A választási kampány után az MSZP akkori, azóta már az LMP-t is megjárt tanácsadójával, Ron Werberrel került összetűzésbe, aki 2014-ben azt üzente Molnárnak: „örüljön, hogy nem nyitja ki a száját”. A 2014-es Molnár kampányfőnökség kapcsán az Index írt hosszú cikket arról, hogy Molnár visszafogta az MSZP kampányát, és arról is, hogy ennek köze lehet állítólagos skinhead múltjához.

Most, a választások után úgy tűnik, Botka László kicsinálásáért nem megbüntetik Molnár Zsoltot, hanem visszaengedik budapesti elnöknek.

Ez persze nem véletlen, a pletykák szerint Molnár annak a három embernek az egyike, aki pénzt tud hozni az MSZP-be.

Molnár a Népszava szerint egyedüli induló volt a budapesti elnökségért.