Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP-Párbeszéd felfüggesztené a kilakoltatásokat

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az MSZP-Párbeszéd a kilakoltatások felfüggesztését javasolja. A frakciószövetség a hitelkárosult szervezetek fórumaként működő Adóskamara javaslatait emelné törvényerőre.

Május 1-jével ért véget a választási kampány miatt meghosszabbított kilakoltatási moratórium, így újra legálisan lehet kilakoltatni lakásszegénységben élő embereket. Ahogyan mi is megírtuk, 30-40 ezer családot fenyeget a kilakoltatás, köztük hitelkárosultakat, önkormányzati- és magánbérlőket, valamint lakásfoglalókat.

Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség közleményében azt írja,

a deviza alapú hitelszerződések ügyében rengeteg jogi kérdés még megválaszolatlan, és a hitelkárosultak jogi helyzetének rendezéséig senkinek sem szabadna utcára kerülnie.

Az MSZP-Párbeszéd szerint a végrehajtások felfüggesztése mellett a szükséges adósmentő jogszabályok megalkotására is szükség van.

„Ha a Fidesz valóban olyan családbarát, mint ahogyan azt állítja magáról, akkor támogatnia kell a kezdeményezést.”

-írják közleményükben.

A pártszövetség az Adóskamara javaslataival fordul az Országgyűléshez. A hitelkárosultak szervezeteiből alakult érdekvédő szövetség márciusi 12 pontja a végrehajtások felfüggesztésén túl egyebek mellett a végrehajtásokkal kapcsolatos bírósági eljárások költségmentességét, devizahiteles parlamenti bizottság létrehozását és a lakhatáshoz való jog alkotmányba foglalását követeli.

(Címoldali kép: Hiteles Mozgalom)