Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Lázár földjeivel körülölelt vadászkastély tulajdonosánál költött el tízmilliókat Hódmezővásárhely

Ez a cikk több mint 5 éves.

A HVG derítette ki, hogy a Lázár János földjeivel körülölelt vadászkastély tulajdonosánál költött el reprezentációs célokra a szerződésben foglalt 30 helyett majdnem 50 millió forintot a Hódmezővásárhelyi önkormányzat. A kastélyról itt írtunk bővebben.

15 hónapra 30 milliós keretszerződést kötött egy céggel még 2016-ban a Hódmezővásárhelyi önkormányzat. Az akkori alpolgármester a februárban Márki-Zay Péter ellen a választáson veszítő Hegedüs Zoltán szerint ez az összeg különböző rendezvények megtartását ellentételezte. Végül több mint 46 millió forint lett a valójában leszámlázott összeg.

A szerződést pedig a HVG szerint egy „egyéni vállalkozóval kötötték, aki e annak a Grosswiese Zrt-nek az egyik tulajdonosa, amelyé a Lázárral sokszor hírbe hozott batidai vadászkastély. A vállalkozó a városban több kisvendéglőt is működtet,  a kétezres években a felújított Fekete Sas épületét is belakhatta, míg maga a patinás épület a város tulajdonában maradt. Az üzemeltető később, 2012-ben a várostól kapott pénzből újította meg a tetőt, cseréltette ki a nyílászárókat, öt millió forintból galambriasztókat is felszereltetett, de 94 millió forintból egy másik, sok közbeszerzést elnyert cég 94 millió forintot költhetett a helyiségek vagyonvédelmi rendszerének kiépítésére. A kistafírozott Fekete Sasban tartják meg minden évben a gazdabált.”

A lázár család földjeivel körülölet kastélyról még a Magyar Narancs csinált drónvideót: