Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha nem Lázár Jánosé ez a birtokai által körülölelt kastély, akkor bizonyára megeszi a sárga irigység

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Narancs tett közzé légifelvételt a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és családjának birtokai között épült kastélyról.

A Hódmezővásárhely közelében fekvő, Nagyréti Vendégháznak csúfolt luxuskastély hivatalosan nem köthető Lázár Jánoshoz, de a Narancs szerint utalnak arra dolgok, hogy a korábbi urizálásokkal kapcsolatban bűnbánón nyilatkozó miniszternek van köze az épülethez.

  • A kastélyt kizárólag olyan földek veszik körül, amelyeket Lázár János, avagy családtagjai birtokolnak. A határ felvásárlása igazi családi összefogással valósult meg, van errefelé földje a miniszternek és a két fiának is, a kastély közvetlen szomszédságában elterülő földek pedig mind Lázár édesanyja nevén vannak. A miniszter édesanyja ráadásul éppen abban az évben jutott hozzá a földhöz, amikor a vadészkastély épülni kezdett.
  • A területet 2015-ben Lázár bizalmasa, és a Lázár-minisztériummal is szerződéses viszonyban álló hódmezővásárhelyi ügyvéd, Kulik Jenő vásárolta meg, majd épített rá kastélyt. Később az ingatlant egy részben a tulajdonában lévő cégnek adta tovább.
  • Kulik Jenőről – szemben Lázárral – nem tudni, hogy a vadászsport szerelmese volna, és korábban nem volt látható vagyona sem, amiből a házakat felhúzhatta volna.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=77&v=39Vvlwuf8es

Lázár János korábban azt állította, hogy a kastély építéséről akkor hallott először, amikor az építtető tájékoztatta a szomszédban erdőgazdálkodást végző minisztert.

(Magyar Narancs)