Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elfogták Kósa Lajos csengeri örökösnőjét

Ez a cikk több mint 5 éves.

Elfogta a Nemzeti Nyomozóiroda azt a nőt, akiről még márciusban derült ki, hogy közjegyzői okiratban 1300 milliárd forint letételéről egyezett meg Kósa Lajossal még 2013-ban – írja az ATV Online.

Pénteken néhány órával azután, hogy a Fővárosi Törvényszék kiadta ellene az európai elfogatóparancsot, a svájci rendőrség Svájcban lefogta a nőt, akit üzlettársa és családtagjai körében átadtak a magyar hatóságoknak.

Szabó Gáborné Matkó Máriát a Nemzeti Nyomozóiroda sorozatos csalások miatt körözte, Kelet-Magyarországon Kósán kívül még sokaknak beszélt állítólagos mesés örökségéről, ő és férje, aki időközben öngyilkos lett, a vád szerint ezzel a mesével csaltak ki pénzt, szívességeket különböző emberekből.

Szabóné azután tűnt el Magyarországról, hogy Kósa Lajos ügyében a hatóságok beidézték kihallgatásra, gyanúsítottként akarták kihallgatni, de harmadszori idézésre sem jelent meg, és mint üzente, nem is kívánt hazajönni az ügy miatt.

Az ügy azért is érdekes, mert a nyomozás szerint Szabó Gáborné általában kölcsönöket, pénzt csalt ki a mesés, német rokonoktól származó örökség történetével, Kósától azonban jelenlegi tudásunk szerint ilyesmit nem kért, ugyanakkor, mint az az akkor még működő Magyar Nemzet információiból kiderült, a csengeri asszony és Kósa Lajos egy budapesti közjegyző által aláírt okiratot is készítettek 2013 arról, hogy Kósa kezelheti, befektetheti az összeget, sőt, saját édesanyja részére előre lefoglalt volna belőle 800 millió forintot.

A most miniszterként is leköszönő Kósa Lajos az ügy kirobbanása után többféle magyarázattal is előállt, azt is mondta például, hogy Szabóné átverte őt a mesés vagyon befektetésének ígéretével, ugyanakkor arra nem tudott magyarázattal szolgálni, miért kötötte ki családja részére a juttatást.

(Címoldali kép: Facebook)