Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csengeri csaló verhette át Kósa Lajost

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet mai értesüléseire – mely szerint 4,3 milliárd eurónyi pénzösszeget kapott kezelésbe Kósa Lajos – délután részletesen is reagált Facebook-oldalán a miniszter. Elmondása szerint 2012 őszén egy Szabolcs megyei háztartásbeli azzal kereste fel, be szeretné fektetni tetemes, állítása szerint 4 milliárd eurós örökségét. A Kósával lefolytatott találkozóra a hölgy hitelesnek látszó dokumentumokat és ügyvédet is vitt, ekkor a sztori az akkori debreceni fideszes polgármester számára még hihető volt.

Ezek után Kósa arról beszélt, a hölgynek elsősorban a magyar állampapírokat ajánlotta befektetésként, mivel „nehéz idők jártak és még az IMF is itt volt” akkor. Éppen ezzel kapcsolatban a Kósát felkereső csengeri asszony még nagyobb volumenű beruházásokat is felajánlott.

Arról is beszámolt, hogy a megállapodást, amit kötöttek, többször is módosítani kellett, de a Magyar Nemzet által bemutatott közjegyzői irat ezzel az esettel kapcsolatos. Nem beszélt ugyan arról, pontosan mi is volt a megállapodásban, de azt nyomatékosan állítja, pénzt sohasem kapott az illetőtől.

Úgy folytatja a történetet, hogy az egész ügy elhúzódott, és „2016-17 környékén kezdett körvonalazódni bennem hogy az egész ügy humbug,” mivel semmiféle pénzmozgás nem következett be a megállapodások után. „Sajnos vannak még ilyen emberek Magyarországon” – tette hozzá a miniszter.

Kósa Lajos tehát lényegében azt állítja, egyszerű szélhámoskodás, csalás áldozata lett, ami azonban nem eredményezett jelentős anyagi kárt. Hozzátette, az ő lelkiismerete tiszta.

Kósa szerint erre az ügyre most csak azért derülhetett fény, mert „kampányidőszak van,” ezzel kapcsolatban pedig további lejáratási kísérletekre is számít. Azt is megemlítette végezetül, hogy a kérdéses hölgy, aki Kósa információi szerint hasonló ügyek miatt eljárás alatt is áll, 2010 előtt „a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot.”

Frissítés 18.58: A 168 Óra helyi forrásokra hivatkozva megtudta, hogy Kósa már régebben kapcsolatban lehetett a csengeri asszonnyal, akinek férje néhány nappal a nő őrizetbe vétele előtt öngyilkosságot követett el. Sz. Gábor, aki Sz. Gáborné csalásaiban vélelmezhető tettestárs, feleségét pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói tartóztatták le.

(via Index // Címoldali kép: MTI, Czeglédy Zsolt)

Címlapkép: MTI, Czeglédy Zsolt