Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ezekben a vidéki városokban lesznek ma tüntetések

A múlt hétvégi vidéki kormányellenes szimpátiatüntetések szervezői követik a fővárosi nagytüntetés példáját, így több megyeszékhelyen vasárnap délutánra hirdettek második demonstrációt.

Debrecenben ismét a Nagytemplom előtt gyülekeznek majd a tüntetők, akik közül előzetesen körülbelül kétezren jelezték részvételi szándékukat. A Facebook-esemény alatt olvasható információk szerint beszédet mond majd Lukácsi Katalin, a budapesti tüntetések gyakori felszólalója is. A cívisvárosban múlt vasárnap is többezres tömeg gyűlt össze, erről itt írtunk.

Székesfehérváron az Országalmánál ma első ízben lesz kormányellenes tüntetés, itt mintegy nyolcszáz résztvevő jelezte előre, hogy kimenne tüntetni. Hasonló érdeklődés mellet szerveznek demonstrációt a nyíregyházi Kossuth térre is.

Akár ezerötszáznál is többen jöhetnek össze a kecskeméti vasútparknál, ahonnan a a tervek szerint demonstrálók közösen a várós főterén álló Kossuth szobor elé vonulnak, ahol az ellenzéki pártok helyi képviselőink kívül civilek és diákok is felszólalnak majd.

Szegeden már pénteken lezajlott a helyi kormányellenes tüntetés, erről itt írtunk bővebben.

Olvass tovább!