Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Felsőbb utasításra hamisították meg a szombati münsteri támadásról szóló híreket a köztévénél

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ahogy tegnap mi is megírtuk, a Fideszhez közeli médiatermékek annak ellenére kitartottak a szombati münsteri támadás „migrációs háttere” mellett, ráadásul a német forrásokat meghamisító hivatkozásokkal, amikor már órák óta bizonyos volt, hogy nem dzsihadista jellegű a 3 ember életét kioltó gázolás.

Délután a németországi Münsterben egy férfi egy belvárosi étterem teraszára hajtott egy furgonnal, megölt három embert, 20 embert megsebesített, majd végzett magával. Azt, hogy terrortámadás történt, az első órákban nem zárták ki a hatóságok, de fél 8 körül közölték, a támadást feltételezhetően egy bizonyos Jens R., rajna-vesztfáliai, pszichés problémákkal küzdő német férfi követte el, majd maga is öngyilkos lett. És semmi nem utal arra, hogy terrortámadás történt volna. Csakhogy ez a fideszes sajtót nem zavarta.

A Magyar Nemzet szerint „e-mailben jött Németh Zsolttól, az MTVA „Pitbull” becenevű hírigazgatójától az utasítás, hogy a köztévé hírszerkesztői írják bele a szombati, németországi támadásról szóló anyagba, hogy az a „német sajtó szerint migrációs hátterű”.

A lapnak a televíziónál dolgozó forrása szerint „egyértelmű”, hogy az utasítás még magasabbról érkezett.

Egészen az este fél tízes Világhíradóig kellett várni a köztévé nézőinek arra, hogy eltűnjön ez, a kormánypropagandába szépen illő magyarázat a hír értelmezéséből. Egyébként  nyolc körül már az MTI is egyértelműen azt írta: nincs terrorizmusra utaló jel. Viszont pl. a 888.hu-n még este éjfél előtt is ez a hazug főcím futott:

A Nemzetnek nyilatkozó köztévés szerint a „főnökség kimondottan szomorú volt, amikor egyértelművé vált a helyzet, és nem lehetett tovább dezinformálni”.

Azt is mondta, hogy Georg Spöttle, a fideszes kampányrendezvényeken is rendszeresen szereplő biztonságpolitikai szakértő is egész este bent ült a newsroomban. S annak ellenére, hogy hivatalosan nincs utasítási joga, lényegében ő vezényelt.

„Itt néhányan istenként imádják. Ez a pokol legsötétebb bugyra” – fogalmazott az mno.hu forrása, aki nagyon várhatja a kormányváltást.