Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

Nem utalnak a jelek terrormerényletre a Münsterben étterembe hajtó furgon kapcsán

Három járókelő és az elkövető meghalt, legalább harmincan megsérültek, miután egy furgon gyalogosok közé hajtott a németországi Münsterben. A valószínűsíthető elkövető az eset után lelőtte magát, a Belügyminisztérium nem zárja ki, hogy terrortámadás történt.

Kép: dpa

Az eset az észak-rajna-vesztfáliai Münster belvárosában történt, a furgon végighajtott egy vendéglátóhely teraszán, majd az étterem falának ütközött.

Kép forrása: BreidsamerXXXV twitter

A szövetségi Belügyminisztérium négy halottról (köztük az elkövető), és legalább harminc sérültről beszél. A münsteri rendőrség szóvivője szerint húszan sérültek meg, a tűzoltóság jóval több, 50 sérültről tud, akik közül legalább hatan súlyosan sérültek. Arról nem tudni, hányan vannak életveszélyes állapotban.

A feltételezett elkövető a helyszínen főbe lőtte magát, a rendőrség eredetileg azt közölte, a veszély elhárult.

Egyes szemtanúk azonban arról számoltak be, hogy ketten szálltak ki a furgonból. A rendőrség ezt nem erősítette meg, de a helyszínen jelenleg is vizsgálódnak robbanóanyag után.

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit az elkövetőről és az indítékról, de a Belügyminisztérium szerint nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt.

A tartományi rendőrség az összes bevethető egységet a helyszínre rendelte, és arra kérte a városiakat, kerüljék a környéket, hogy a mentés és a nyomozó szervek munkája zavartalanul folyhasson.

Frissítés 19:37 A rendőrség azonosította az elkövetőt: egy 48 éves, Jens R. nevű német férfit (itt korábban – a FAZ értesülését átvéve 27 évest írtunk), aki korábban a tett színhelyének közelében élt, és akinél mentális zavarokat állapítottak meg. A Süddeutsche Zeitung szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrormerénylet történt volna. Jelenleg a feltételezett elkövető lakását vizsgálja át a rendőrség.

(FAZ.net, Tagesspiegel.de)

Olvass tovább!