Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Menni, menni, menni kell!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Most, hogy a pártok megegyeztek, rajtunk a sor, el kell mennünk szavazni, minél több embert meg kell győzni, hogy a végén… És itt szó bennszakad, hang fennakad, mert fogalmunk sincs, hogy mi fog történni holnap este. Ha a Mediánt nézzük, akkor azért kell menni, hogy ne legyen kétharmad. Ha a Publicust, a Republikont, az Iránytűt, vagy az Ideát, akkor azért kell menni, hogy ne legyen a Fidesznek abszolút többsége, ha a Nézőpontot vagy a Záveczet, akkor azért a reményért, hogy hátha 50 százalék alá szorítható a Fidesz.

De valójában nem tudjuk. A kampány bizonyos részein sokkal biztosabban meg lehetett mondani, mi lesz a vasárnapi választás végeredménye, mint most, pár órával a vége előtt.

Kérdés, mekkora lesz az átszavazási arány, a részvétel, mennyivel lesz magasabb városban, mint falun, fővárosban, mint kis településeken. Kérdés, mennyire működik jól a fideszes mozgósítás, és mennyire az ellenzéki.

Persze vannak biztató jelek. 4 éve mindenki a véget várta. Én emlékszem, írtam egy cikket arról, hogy el kell menni szavazni, hogy legalább kétharmad ne legyen, és 8-10 ember írt rám utána, hogy köszöni, mert igen, így tényleg van értelme elmenni szavazni. Most meg azon vitatkoznak az emberek, hogy leadható-e taktikai szavazat a DK-ra vagy a Jobbikra.

A holnapi napnak biztos lesznek meglepetései. Ott van Somogy megyében Steinmetz Ádám, aki egy full fideszes körzetben száll szembe kormánypárti riválisával, jó eséllyel. Ott van Dunakeszin Rónai Sándor, a DK egyik legtisztességesebb jelöltje, aki a visszalépések után komoly esélyt kapott, hogy legyőzze Tuzson Bencét.

Mindenre van esély, és az ellenkezőjére is, és rajtunk múlik, ezen a 30 órán múlik, ami még az urnák lezárásáig hátra van. Meggyőzünk-e minél több embert, hogy menjen el szavazni, meggyőzünk-e minél több embert, hogy a legerősebb ellenzéki jelöltre szavazzon az egyéni szavazólapján, listás szavazólapján (ugye mindenki két szavazólapot kap) pedig a kedvenc pártjára.

Menni kell, menni kell, menni kell még az utolsó órákban is, mert amit ebben a 30 órában elszalasztunk, azt soha többé nem csinálhatjuk már meg. Bármire van esély, és az ellenkezőjére is, rajtunk múlik, melyik jön április 8-án este!