Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Németh Sándor szerint mindegy, milyen korrupt valaki, ha a keresztényeket támogatja

Ez a cikk több mint 5 éves.

Húsvéti üzenete és a Hit Gyülekezetével kapcsolatos egyéb témák közé ékelte Orbán Viktor méltatását saját Youtube-csatornáján Németh Sándor egyházfő.

A kormány által tavaly év végén jelentős pénzzel megtolt szervezet az utóbbi hetekben magasabb fokozatba kapcsolt, ami a Fidesz melletti kampányolást illeti: nem sokkal azután, hogy a baloldal és a Jobbik  esetleges együttműködését „szörnykoalícióként” aposztrofálta, március 15-én  a Békemeneten való részvételre mozgósított a Hit Gyülekezetéhez köthető blog, a Vigyázó. A múlt héten Hack Péter, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, korábbi SZDSZ-es politikus úgy fogalmazott, a Fidesz azért vált támogathatóvá, mert „megváltozott”. Szerdán pedig  Németh Sándor azt ecsetelte a Magyar Időkben, hogy nincs Orbán Viktornál alkalmasabb ember az ország vezetésére.

Németh most arról beszélt, hogy a Hit Gyülekezetét ért kritikák az utóbbi időben a kampány miatt erősödtek fel, és az 1998-as egyházszakadáshoz (akkor a gyülekezet vezetőségének  néhány tagja hitbeli és egyházvezetési kérdésekben nem értett egyet Németh Sándorral, és új gyülekezet alapított) hasonlóan a „hitesek” rosszakarói most is válságot akarnak kirobbantani a szervezeten belül. Az egyházfő egyenesen párhuzamot vont a Fidesz megbuktatására törekvő ellenzéki politika és a Hit Gyülekezete elleni támadások között.

„Ha a választáson Orbán Viktor bukik, akkor bukni fog a Németh Sándor is, ilyen egyszerű – mármint „nekik” a Gyülekezet rosszakaróinak”

– mondta Németh, aki azzal érvelt Orbán Viktor mellett, hogy ő és kormány „felvállalja” a bibilai házasság, a család, a nemzet és a kereszténység védelmét, az ellenzék részéről viszont ezt nem látja.

„De bízunk abban, hogy a választási eredmény is olyan lesz, amely inkább az Isten akaratát fogja szolgálni, nem pedig romboló, destruktív emberek számításait. „

– teszi hozzá.

Németh aztán tovább magyarázza Orbán Viktor bizonyítványát, amikor a moderátor felteszi a kérdést, hogy támogatható-e egy olyan vezető, aki nem feltétlenül erkölcsös életet élő, istenfélő keresztény. Az egyházfő ezen ponton azzal érvel, hogy ha keresztényeket támogatja egy politikus, akkor a megítéslése szempontjából mindegy, hogy ő maga korrupt vagy erkölcstelen.

Donald Trumppal párhuzamot vonva Németh úgy fogalmaz:

„Hálát kell adnunk Istennek ezért a bűnös emberért, ha megnézzük, hogy a megválasztása mitől kíméli meg a keresztények és az egész világot.”

De Orbán Viktorra Németh Sándor szerint még ez sem teljesen igaz, mert  ha megnézi azokat a vezetőket, akik ma azt mondják magukról, hogy védelmezik a kereszténységet,

„köztük Orbán Viktor van a legmagasabb erkölcsi szinten.

 

A héten írtunk arról, hogy messze nem minden keresztény osztja Németh Sándor véleményét: szentendrei ferences öregdiákok egy baráti csoportja készített nem rég egy videosorozatot, amelyben keresztény emberek mesélnek arról szerintük miért vállalhatatlan a Fidesz.