Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Keresztény emberek mesélik el, miért nem szavaznak a Fideszre

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hatrészes, rövid videókból álló sorozat került fel a YouTube-ra, amelyben keresztény emberek mesélnek arról, mit jelent számukra a vallás, és miért nem tudják összeegyeztetni azt a jelenlegi hatalom önmagukat vallásosnak mondó politikusainak tetteivel és mondataival.

Illetve hogy miért nem fognak a Fidesz-KDNP pártszövetségére szavazni.

A videókat szentendrei ferences öregdiákok egy baráti csoportja készítette, és megszólal bennük Czigányik Zsolt egyetemi tanár, Bárczi György orvos, Bolba Márta lelkész, Szöllősy Zoltán tanár, Karetka Gábor nyugdíjas és Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus, hitoktató is.

„Ne felejtsük el, hogy Jézus a reményt hozta el a Földre, nem pedig a félelmet. Keresztény ember nem kelt félelmet, és nem uszít gyűlöletre embertársai ellen” – mondja például Czigányik Zsolt.

Karetka Gábor 20 évig dolgozott Genfben, egy ENSZ-intézményben. Ma nyugdíjasként falun él.

„A városba jövet úton-útfélen szemembe ötlenek a plakátok, melyek Magyarország döntési szabadságát az ENSZ-től féltik. Könyörtelen, menekültellenes propaganda folyik. Ez a propaganda ellehetetlenít mindenféle közéleti vitát, bármilyen témáról legyen szó. Menekültkérdésről, hajléktalanságról, gyermekéhezésről, fogyatékkal élőkről. Ez a propagandakampány az, ami miatt keresztény gyökereit őrző, szabad értelmiségiként nem fogok április 8-án a Fidesz-KDNP-re szavazni.”

Bolba Márta arra emlékeztet mindenkit, hogy 2011-ben a kormány úgy fogadta el az új egyházügyi törvényt, hogy az egyházi akarattal is szembement. Ezt a fajta politikát űzik azóta is, és politikai lojalitás mentén támogatják az egyházakat. „Az egyház nagyobb, mint a Fidesz-KDNP szavazói bázisa. Az egyház egy nagyobb közösség, mely embereket párthovatartozástól függetlenül is összeköt. Szeretném, hogyha egy szabad országban valóban a lelkiismereti- és vallásszabadság értelmében tudnánk választani. Arra kérlek benneteket, hogy szavazzatok a lelkiismeretetek szerint, ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni. Legyen ez az ország valóban szabad. Én is a lelkiismeretemre fogok hallgatni, amikor 2018-ban a változásra szavazok.”

Ez pedig itt Lukácsi Katalin kisfilmje:

Bárczi György, orvos:

Szöllősy Zoltán, tanár:

A sorozat többi része itt megnézhető.