Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Hit Gyülekezetéhez köthető blog a Békemenetre mozgósít

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Hit Gyülekezetéhez köthető Vigyázó blog, a Hetek című, a Hit Gyülekezete házi lapjának tekinthető újság rovatvezetőjének, az egyház fontos emberének, Morvay Péternek a bejegyzését osztotta meg arról, hogy szerinte miért fontos elmenni a Békemenetere.

Ahogy azt mi is megírtuk korábban, a Fidesz az idei Békemenetnél is bevetette minden erőforrását a közönségtoborzáshoz: a törökszentmiklósi választókörzetből és Nagyváradról is ingyenes buszjáratokat indítanak, és valószínűleg akadnak még hasonló esetek.

Morvay Péter, a Hetek című lap (a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor által alapított hetilap) külpolitikai rovatvezetője is beszállt még gyorsan a toborzásba. Tegnap osztott meg Facebook-oldalán egy videót, amihez a következőket írta kísérő szövegként:

„Tudom, mindenkiben sok kérdés van. Miért, kinek az oldalán. Nem a szélhámosokért, nem a hatalmukkal visszaélőkért, az urizálókért. Értük egy lépést sem érdemes tenni. De van, amiért igen: a házasság védelméért, a még meg nem született életek védelméért, gyermekeink egészséges identitásának megőrzéséért, a bibliai igazságok szabad hirdetéséért, a vallászabadságért, a nemzet függetlenségéért, Budapest és Jeruzsálem barátságáért. Ne engedd, hogy a hangzavar elfeledtesse azt, mekkora a tét. Hívj el te is egy embert”

A videó a keresztény kultúra megóvását, a jövőt, Magyarország szeretetét a Békemeneten való részvételtől teszi függővé. Sőt, Morvay tovább is megy: a házasság védelme, az abortusz elutasítása, a gyermekeink egészséges identitása, a vallásszabadság és a nemzeti függetlenség is csakis a Békemenettől és a Fidesztől függ, még az sem számít, hogy ha szélhámosok, hatalmukkal visszaélők, vagy urizálók. Tehát aki igaz keresztény, annak ott a helye ma, április 8-án pedig tudjuk, kire kell szavazni…

A videót pedig tovább osztotta az a Vigyázó blog, amely bár hivatalosan nem a Hit Gyülekezete tulajdonában áll, de folyamatosan közölnek rajta az egyházat és annak politikai nézeteit támogató bejegyzéseket, illetve az elmúlt években a blog egyre inkább a kormányzati propaganda állításaival azonosult.

A Hit Gyülekezete és a Fidesz egyre szorosabb kapcsolatáról a 444 írt fontos cikket korábban.