Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ingyenes út Budapestre? Csak jelentkezni kell a Békemenetre!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ahogy korábban megírtuk, az összes meghirdetett március 15-i esemény közül biztosan a Békemenet lesz a legnagyobb létszámú, hiszen a kormány összehasonlíthatatlanul több erőforrást tud bevetni a támogatóinak a mozgósítására, mint az ellenzék.

Ezt most a Hír TV riportja is alátámasztja, melyből kiderült, hogy a törökszentmiklósi választókörzetből ingyen buszoztatják majd tizenötödikén a Fidesz támogatóit a Békemenetre. Boldog István, a környék fideszes képviselője március 5-én tett közzé a saját Facebook oldalán egy felhívást, amelyben arra szólította fel szavazóit, hogy „álljanak ki együtt Magyarországért”, azaz vegyenek részt a Békemeneten. A felhívásban közzétett egy telefonszámot is, amelyen jelentkezni lehet a részvételre.

https://www.facebook.com/boldog.istvan.ketpo/photos/a.404492279662569.1073741828.402923506486113/1425119060933214/?type=3&theater

A Hír TV egyik munkatársa fel is hívta a megadott számot, a beszélgetésből pedig egyértelműen kiderült, hogy az útért a résztvevőnek semmit sem kell fizetnie, bár az nem derült ki, hogy akkor ki is fizeti pontosan az egészet: a kormány, a kunszentmártoni, mezőtúri, tiszaföldvári vagy törökszentmiklósi fideszes képviselők, esetleg ismeretlen támogatók finanszírozzák.

A telefonbeszélgetés szó szerint így hangzott:

„– Több helyről indul, de Törökszentmiklós (Szolnokhoz képest az van legközelebb), ahonnan indul busz, és nem gondolnám, hogy be fogunk menni Szolnokra.

– Rendben. Olyan kérdésem lenne,hogy vannak anyagi vonzatai, anyagi költsége lenne ennek, vagy ezt…

– Nem, nem, nem. Nem lenne – mondta egy hölgy.”


Mindenesetre ez megerősíti a gyanút, hogy a Fidesz mindent bevet annak érdekében, hogy március 15-én nagy számban felvonultassa támogatóit. Valószínűleg nem is ez az egyetlen körzet, ahonnan ingyen buszoztatják a fideszes szavazókat.