Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kormány a hírhamisítási vádra: „a Soros szervezetek működését be kell tiltani”

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyarországra érkező menekültek megsegítésére létrejövő Migration Aid ma sajtótájékoztatót tartott, hogy tisztázza magát a Magyar Időkben megjelenő, Bayer Zsolt által írt cikkek vádjai alól, melyekben a Soros-hálózat gonosz terveinek középpontjába a Migration Aidet állítja. Úgy tűnik, egy elég durva történet kerekedik ki az egészből, amiből Bayer jöhet ki a legrosszabbul. A Migration Aid ugyanis azt állítja, egy külföldiek által direkt a magyar ellenzék és civil szervezetek kompromittálásra létrehozott felvételt közölt le Bayer Zsolt és a Magyar Idők. A sajtótájékoztatóról bővebben itt lehet olvasni.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ már reagált is a mai eseményre. Érezhetően egyre durvul a kormány civil szervezetekkel és migrációval kapcsolatos retorikája, erre a legjobb bizonyíték, hogy szó szerint leírják: „a Soros szervezetek működését be kell tiltani”.

A teljes válasz:

„Amit a Migration Aid képviselője ma előadott, az egy szánalmas magyarázkodás. Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal. A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése. Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak. Hiába csípnek, rúgnak és harapnak, ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, az csak erősíti a véleményünket: a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló STOP Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni.”