Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szegedi Fidesz óriási kamuhírben bukott orra

Ez a cikk több mint 6 éves.

Rendkívüli sajtótájékoztatóra hívta Szeged városába Bartók Csaba, helyi FIDESZ-KDNP képviselőjelölt Hidvéghi Balázst, a párt szóvivőjét. A sajtótájékoztató témája a szegedi Fidesz egyik visszatérő kedvenc slágere volt, mely szerint

az ellenzék Szegeden is üres lakásokba telepítené a bevándorlókat.

Nem csoda, hogy ezzel a címmel jelent meg a SzegedMa kormánypárti hírportál erről szóló cikke is. A korábbi rémhírek Hidvéghi tarjáni tízemeletes panelok árnyékában tartott sajtótájékoztatóján természetesen aktualitással is bővültek: B. Nagy László, Csongrád megye 2-es választókerületének fideszes képviselője és Bartók Csaba, az 1-es kerületben induló kihívó Hidvéghivel együtt ugyanis közölték:

kész terveket találtak az ellenzék szervezett betelepítési szándékára!

Az összművészeti performansz itt tekinthető meg:

De miről is volt szó? Arról, hogy a B. Nagy képviselő úr talált egy szociológiai felmérést, ahol a (nyilván ellenzéki) Szegedi Tudományegyetem szociológusai meg merték kérdezni, milyen bevándorlókat látnának szívesen, és kevésbé szívesen szomszédjukként.

A Fidesz szerint tehát ez már bizonyíték arra, hogy a város szocialista vezetése így segítené Brüsszel és természetesen Soros György sötét terveit, melyek szerint „már a nyári szünidő előtt” elkezdik több tízezer bevándorló betelepítését.

További bizonyítékként Hidvéghi tálalta azt a tényt is, hogy „Karácsony Gergely megbízásából Vágó Gábor már elkezdte összeírni a szociális bérlakásokat” Zuglóban.

Nyilván Godzilla és King Kong betelepítésére fog sor kerülni a Fogarasi úton, világos.

Szó sem lehet persze arról, hogy az említett felmérést, a Szeged Studiest egészen pontosan 18 éve, a 2000-2001-es tanévtől kezdődően (tehát ha B. Nagy úr modorában szeretnék fogalmazni, Orbán első kormánya, és Bartha László szegedi fideszes polgármester idején!!!) kezdte el az akkor még Feleky Gábor által vezetett szociológiai tanszéken ő és Utasi Ágnes lekérdezni, hogy a város társadalmáról, politikai és társas attitűdjéről pontosabb képet nyerhessen bárki, akinek ez hasznos. Mint írtuk, egészen rendszeresen, évente van felmérés.

Ráadásul a Szeged Studies kérdései a szükséges frissítések, átalakítások mellett azért éppen ettől az évtől kezdve nagyjából ugyanazokra a témacsoportokra fókuszálnak.

Hasonlóképpen lehetne válaszolni Hidvéghi szóvivő nemzetféltő aggályaira is: Vágó Gábor még LMP-s képviselő-jelöltsége előtt pár hónappal, egészen pontosan december elején kapott Karácsony zuglói polgármestertől megbízást, arra, a kerület átláthatóságának ellenőrzésére. Emellett, Vágótól teljesen függetlenül fut egy projekt a 14. kerületben amely a lakásínség miatt reménytelen helyzetbe csúszó magyar állampolgárok minél kedvezőbben szociális bérlakásokhoz juthassanak.

Sejteni lehet persze, hogy ez a nyíltan tudomány- és szegényellenes kormányzó pártoknak nincs ínyére, de ugyebár Zuglót már nem Papcsák Ferenc, és Szegedet pedig nem Bartha doktor vezeti.

Hasonló program Szegeden is formálódik, itt B. Nagy képviselő mostani kihívója, a helyi MSZP színeiben induló Joób Márton dolgozik egy programon, amelynek keretében 600 rászoruló magyar család jutna Szegeden biztos lakhatáshoz.

Ilyen ez a demokrácia, vagy ami belőle megmaradt.

Nem tudhatjuk persze, miért vállalkozik a szegedi Fidesz rendszeresen arra, hogy a Bolondos Dallamok Prérifarkasához is méltó lyukakat ütnek a politikai kommunikáció kanyonjába, de ha így folytatják, és Bartók Csaba továbbra sem hajlandó választókörzetem valóban létező problémáival foglalkozni elsősorban, ismét elbúcsúzhat Orbán Viktor a Csongrád 1-es kerülettől.

(Címoldali kép: Bartók Csaba, Facebook)