Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Végre kiderült! Orbán Viktor azért nem vitatkozik a többi jelölttel, mert ŐK vitaképtelenek

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Közös Ország Mozgalom nemrég jelentette be, hogy a listavezetők részvételével vitát hirdet. Arra ugyan valószínűleg kevesen fogadtak volna nagyobb tétben, hogy Orbán Viktor elmegy erre a vitára (ha már az elmúlt négyezerhétszázakárvalahány napban nem állt le vitatkozni senkivel), viszont hogy erre most éppen milyen magyarázatot adtak, attól azért felszalad az ember szemöldöke.

Hídvégi Balázs kommunikációs igazgató a következő választ küldte ugyanis a KOM-nak:

Magyarán Orbán Viktor azért nem vitázik más listavezetőkkel, mert az ő mércéjük szerint nem vitaképesek ezek a politikusok.

Hogy milyen szempontok alapján ítéli meg a kormánypárt, hogy kivel lehet valódi és értelmes vitát folytatni, az sajnos a levélből nem derül ki. Az viszont biztosan állítható, hogy Orbán Viktorról több mint egy évtizede nem tudjuk, képes-e valódi és értelmes vitát folytatni, amikor pedig 12 évvel ezelőtt utoljára hasonló szituációban láttuk, eléggé csúfosan elhasalt…

Felvet további kérdéseket persze az is, hogy a Fidesz-KDNP következő 4 éves ciklusra tervezett programjáról (azon kívül, hogy „Folytatjuk”) sem tudunk semmit. Egy vita talán alkalmas lenne egy ilyen, meglehetősen fontos kérdés tisztázására is,  vagy legalább arra, hogy körvonalazhassák programjukat – sajnos a miniszterelnök azonban ehelyett újra csak kibújt a felelősség alól, hogy tájékoztassa a magyar állampolgárokat arról, mit művel kormánya az országgal.