Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nesze nektek, kolbász

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ó, hát mindig van lejjebb. Az ember szeme már meg se rebben, amikor a Fidesz azzal buzdítja választásra a polgárokat, hogy kell neki a kétharmados felhatalmazás, hogy a Stop Sorost megszavazhassa majd április nyolcadika után. Ez tiszta sor, kampányidőszak van, valamivel aktivizálni kell a népeket.

De vajon mi a magyarázat erre a disznóhús-őrületre?

Fotó forrása: Németh Szilárd Facebook-oldala

Hoffmann Rózsa, bukott KDNP-s oktatási államtitkár hétfőn az Országgyűlés plenáris ülésén napirend előtt tartotta fontosnak megjegyezni, hogy

„igen, szeretjük a disznóhúst, és meg is esszük”.

Márpedig Hoffman szerint ez azért fontos, mert az illegális bevándorlás viszont rossz dolog (azt nem szeretjük), ellenkezik az ember alapvető természetével, az erkölcsi értékeket, a kereszténydemokrata családeszményt, az asszonyokat és lányokat pedig csak és kizárólag a kerítés védheti meg a rossz migránsoktól. Meg a disznóhúsevést is.

A sertéshús-fogyasztást a nemzeti-kulturális identitás alapvetéseként ünnepelni nálunk szerencsésebb helyeken már rég bevett szokás a szélsőjobb berkeiben. A francia jobbszélen például előszeretettel szerveznek a sertéshús jegyében partikat, ahol az antiszemita gyökereket jótékonyan elfedi a harsányabb muszlimellenesség. A Nemzeti Front egyik aktuális életbevágó küzdelme pedig a sertéshús kötelezővé tétele az iskolai menzán.

Ha bárki azt gondolta volna, hogy egy véletlen KDNP-s túlkapás volt csupán a disznóhús szájra vétele, csak Fazekas Sándorig kellett várnia, hogy kiderüljön, itt bizony egy újabb parádés kommunikációs trükköt vet be a Fidesz, a választók további hiszterizálása érdekében.

Fazekas, mint agrárminiszter, mi másról is beszélhetett volna a csepeli fórumon, ahol vendégfellépőként hergelte a népeket, mint arról, hogy ha idejönnek a migránsok, akkor nem lesz több disznóhús.

Mondjuk mit várunk pont Csepelen, ahol Németh Szilárd a helyi újságban a választásokig receptekkel szórakoztatja az olvasókat? Elsőként kolbászos tepertőkrém volt, csak mondom…

Szóval Fazekas Sándor szerint jó, ha figyelünk a kulturális különbségekre.

„Mondjuk a mohamedán nem eszi meg a disznóhúst, a keresztények pedig elfogyasztják a disznóhúst. Ha jól meg van tisztítva, jól van tartva a disznó, akkor elfogyasztjuk. Ez nem mindenhol törvényszerű, más népeknek más szokásaik vannak, ezt tartsuk tiszteletben”

– magyarázta Fazekas a csepelieknek, aztán jött az igazi elborzasztás, amikor kifejtette, hogy ha ezek a szokások fel lesznek „lazítva”, akkor elveszíthetjük az étkezési kultúránkat, rovarokat kell ennünk, a migránsok meg a szomszédban laknak majd.

Apokalipszis ez a javából!

Azért meg kell hagyni, gyomorforgató, de egyben rendkívül ügyes trükk ez: egy olyan országban, melynek miniszterelnöke szívesebben fotózkodik kolbászokkal, mint diplomatákkal (és mely miniszterelnök minden, a keze ügyébe kerülő ételbe belezabál, még akkor is, ha nem kínálják), és ha arról van szó, őrült kedélyesen elparolázik magukkal a röfikkel is, bőven van hagyománya annak, hogy a gyomron át jusson el a választópolgárok szívéhez a politikus.

Mert az ember legzsigeribb félelmére, az éhezésre apellálnak: jönnek a migránsok, és nem csak a munkánkat veszik el, de az ételünket is. Igen, a disznóhúst! Nyilván idejönnek, és az első dolguk az lesz, hogy kiveszik a szánkból az ételt.

Mi mástól félhet igazán az ember, mint attól, hogy nem lesz mit ennie?

És az a kormány kampányol ezzel, melynek külön főtanácsosa van a gyermekéhezés felszámolására, aki nem hogy a gyermekéhezést nem számolja fel, de az elherdált milliárdokkal sem tud elszámolni… És az a kormány, amelyik az ételosztást is szankcionálná, elvéve a rászorulóktól egy létfontosságú lehetőséget, hogy ételhez jussanak, ilyen eszközhöz nyúl.

Hát nem szégyellitek magatokat?

Ma Magyarországon rengeteg ember éhezik, százezrek tapasztalata az, hogy nem kerül még kétnaponta sem hús az asztalra, és ehhez semmi, de tényleg semmi köze nincs a migránsoknak. 2010 óta folyamatosan nő azok száma (bár ugye ezt mostanában már nem nagyon mérik), akik a létminimum környékén vagy az alatt tengődnek, és ez nem Soros György ármánykodásának folyománya. Ez annak az egyenlőtlenségekre és igazságtalanságra épülő kormányzásnak az eredménye, amely a gazdagabb rétegeknek kiváltságokat ad, miközben a szegényeket az út szélén hagyja, kettészakítva a magyar társadalmat, a szakadékot pedig módszeresen mélyíti.

Ez az Orbán-kormány bűne, amit ugyan meg lehet próbálni feltételezett migránshordák jövőbeni ármánykodásaként lefesteni, de a jelenben nem a migránsok miatt nem kerül ám disznóhús sokak asztalára.

És hát lássuk be: a disznóhús emlegetése azért bőven hordoz magában antiszemita felhangokat is (hát a migránsokon kívül kik nem esznek még disznóhúst?), szóval duplán ügyes húzás ez, pláne abban a kommunikációs térben, ahol jót kuncognak az emberek egy leölt disznóra festett SOROS feliraton is – magyarázhatták azt utólag bárhogy, mindenki értette, miről van szó.

A fene se gondolta, hogy az idei kampány egyik fő motívuma a disznó lesz. De van ennek értelme? Van, hát persze, hogy van.

Alig néhány napja közölte pont Fazekas Sándor, hogy 2016 óta mintegy 10 százalékkal nőtt a sertéshús-fogyasztás Magyarországon. Éves szinten egy emberre vetítve 25 kilogramm fogy – szóval persze, hogy fontos kampánytéma lehet a sok sertéshús-fogyasztónak, meg pláne az állattartóknak, hogy a gonosz migránsok fenyegetik magyaros konyhánk egyik alappillérét.

Ettől ugyan nem lesznek kevesebben azok, akiknek nem jut sertéshús az asztalára, mert nincs miből megfizetniük, de azok, akik többet esznek, megrettenhetnek, hogy elveszik tőlük ezen javakat. Hát magyarok vagyunk, a töpörtyűnket, a kocsonyánkat, a körömpörköltünket, a csülkös pacalunkat meg a szalontüdőnket ne fenyegesse senki, a kutyaúristenit!

Semmi különös, csak egy újabb hazug kampányfogás, ami ismét rámutat a kormány embertelenségére. Éhezéssel riogatni embereket, miközben maga a kormány semmit sem tesz a rendszerszintű éhezés felszámolása ellen, azzal uszítani a menekültek ellen, hogy elveszik tőlünk azt, amit megeszünk (és mégis hogyan, azt kifejtené valaki?) olyan szintje az aljasságnak, ahová jó érzésű ember már tényleg nem süllyed le. Ezek szerint a magyar kormánynak nincsenek ilyen aggályai.