Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Brutálisan összevágott videóval sározza Juhász Pétert egy fideszes blog

Ez a cikk több mint 6 éves.

A régi szép időket megélt Juhászfigyelő nevű oldal aktiválta magát a választások közeledtével és olyan kampányvideót rakott ki, amitől még a magyar politikához hozzászokott szem is könnybe lábad. A videóban Juhász jó sokszor szólal meg, de úgy van összevágva, hogy ne derüljön ki mit gondol pontosan a bevándorlás, a migráció a kerités kérdéséről, a vágóképekhez pedig felhasználták a best of migránsriogatás válogatás CD-t.

Még mielőtt megmutatnánk a videót, érdemes magával a Juhászfigyelő Facebook oldallal foglalkozni amely kirakta ezt a videót. 4 éve a Cink írt az oldalról, az akkori cikk azt állította egyesek Huth Gergelyt a Pestisrácok főszerkesztőjét sejtik az oldal mögött. Azt pedig már mi írtuk meg később az V. kerületi önkormányzat Fideszes vezetése kötött egy szerződést a Pestisrácokkal kommunikációs célokra. Az az önkormányzat amelynek korrupciós ügyeit ásta elő Juhász, és ahol Juhász elindul a polgármesteri címért. A szerződés ideje egybeesett az önkormányzati választási kampánnyal 2014-ben, és ebben az időszakban a Pestistrácokon sokkal többet foglalkoztak Juhász Péterrel mint a korábbi vagy utána következő időszakban.

De persze mindegy is, hogy mennyi köze van a Pestisrácoknak ehhez a videóhoz, amit tekintsünk is meg, már ha valakinek bírja az ilyet a gyomra.


A videó három elemmel operál. Egyrészt random ellenőrizhetetlen felvételekkel (amelyből a rendőrkocsit rugdosó maszkos alak például gyanúsan nem migráns)amikkel azt az érzetet keltik, hogy erőszakos migránsok vannak rajtuk, másrészt juhász random összevágott, kontextusból kiragadt szavaival, harmadrészt pedig terrortámadásról szóló hírekkel.

Nyilván a legtöbb emberben a videó félelmet kelt, ez is a hatásmechanizmusa, de bennem leginkább azt az érzést kelti fel, mintha valakibe belefojtanák a szót. Ugyanis szegény Juhász Péter a videóban egyetlen mondatot se tud befejezni. Egyetlen gondolatmenete se teljes, nem derül ki pontosan mit akar mondani, sőt legtöbbször még az sem pontosan miről beszél. Menekültekről, bevándorlokról, migránsokról, menedékkérőkről?

Ez utóbbi már ugye azért is érdekes lenne, mert a kormány az elmúlt hetekben előszeretettel beszél az 1300 befogadott menedékkérő tudatosodása kapcsán arról, hogy a háború elől menekülőket be kell fogadni. Lehet, hogy Juhász is erről beszél a videóba bevágott felvételeken, de ez nem derül ki.

Persze nem is az a cél, hogy kiderüljön a cél az, hogy Juhász Péter egyébként a kormányhoz ugye mostanában nem olyan távol eső álláspontját kössék össze a terrorizmussal, mintha a háború elől menekülő emberek, egyenlőek lennének a terroristákkal, és őket akarná Juhász befogadni.

De vajon akkor készül majd ilyen film Orbán Viktor mondataiból is, hogy a határon bekopogtató oltalmazottaknak menedéket kell adni? Mert ennyi erővel az is a terrorizmus támogatása.