Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Erkölcsi kötelessége fellépni a kormánynak a migráció ellen?

Ez a cikk több mint 6 éves.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár igen erősen kezdte a reggelt. Tuzson Bence a M1-nek fejtette ki, hogy a kormánynak erkölcsi és politikai kötelessége fellépni a migráció és az azt szervező, finanszírozó szervezetek ellen.

Sőt, még ennél is tovább ment, ugyanis azt is közölte, hogy a magyarok népszavazáson és nemzeti konzultáción keresztül is kötelezték a kormányt a cselekvésre, ezért született meg a „Stop Soros” törvénycsomag.

Miről nem beszélt Tuzson e nézet kapcsán?

  1. Arról az 1291 menekültről, akiket a kormány befogadott.
  2. Arról, hogy a Stop Soros egy hibáktól hemzsegő, jóformán megvalósíthatatlan törvénytervezet.
  3. Hogy azok a szervezetek, akiket el akar lehetetleníteni a törvény, nem finanszírozhatják az illegális migrációt, azt ugyanis embercsempészetnek nevezik, és ha ezek a szervezetek valóban embereket csempésznének, és erről a kormánynak is tudomása lenne (ahogy azt Rogán Antal például belengette), akkor már réges-rég fel kellett volna lépnie ellenük – ami persze úgy, ahogy van, agyrém, de legalább azt lássuk, hogy hogyan gabalyodik bele a kormány a saját propagandaüzeneteibe.
  4. Hogy amikor a kormány a nép akaratára hivatkozik, akkor 2,3 millió visszaküldött nemzeti konzultációs ívről beszél, amivel figyelmen kívül hagy közel 6 millió olyan választópolgárt, akik NEM küldték vissza a kérdőívet – azaz finoman szólva sem lehet egyöntetű népakaratról beszélni a menekültkérdés kapcsán, főleg, hogy például interneten keresztül ellenőrizhetetlenül lehetett a kérdőívet kitölteni. És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy a kvótanépszavazás meg egyenesen érvénytelen lett…

Az egyetlen dolog, amit Tuzson leszögezett: lehet tiltakozásra számítani a javaslat ellen, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell hátrálni. Vagyis ne legyen kétségünk: a törvénytervezetet át fogják nyomni az Országgyűlésen.

Azért van abban valami rémisztő, erkölcsi és politikai értelemben is, amikor a kormány erkölcsi és politikai kötelességről beszél, miközben hadjáratot folytat egy kitalált ellenség ellen, és olyan embereket bélyegez meg, akik háborúk, éhínség és más katasztrófák miatt kénytelenek elhagyni otthonukat, pusztán azért, hogy hatalomban tartsa magát, és elterelje a figyelmet a saját kétes ügyeiről.