Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Most, hogy a kormány elismerte, befogadott 1300 menekültet, valaki bocsánatot kér az elmúlt évek gyűlöletkampányáért?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Mindig jó érzés, ha előbb, vagy utóbb kiderül: a kormány, amelynek a döntését egy kérdésben az ember vitatja csupán hazudott, de a valóságban mindvégig úgy cselekedett, ahogy elvárható volt tőle. Tegnap a Kormányzati Kommunikációs központ kiadta, a magyar állam 2017-ben 1291 menekültet fogadott be, adott nekik menekültstátuszt vagy oltalmazotti jogot. Ez 3-al kevesebb fő mint a kvótarendszerben Magyarországra jutó szám.

Sőt, ez a kvóta nem a menekültek befogadását írta volna elő, hanem azt, hogy Magyarország döntsön ezeknek az embereknek a menekültstátuszáról. Tehát el is utasíthattuk volna őket. Így a kormány még túl is teljesítette azt, amit az EU kér.

Persze valójában nincs ebben semmi rossz és fájdalmas, a háború elől menekülő embereket egy országnak be kell fogadnia, addig a számig, amennyit még elbír az ország. Meg sajnos azért még nem egyezik teljesen az álláspontunk a kormányéval, a menedékkérők ellen hozott durva törvények, a tranzitzónákban uralkodó állapotok továbbra is elfogadhatatlanok

De azt már látjuk, hogy ez az 1291 fő nyilván nem fogja megroggyantani a magyar gazdaságot. Sőt, ez a helyzet azt mutatja meg szépen, valójában észre sem vesszük a dolgot, olyan kevés ez a szám.

Persze amellett, hogy ezt a döntést jónak tartjuk, azért van pár gond is a körülményekkel. Például akkor minek kellett lenyomni milliárdokért egy kvóta-népszavazást, amely kampányában azt mondták el a Fidesz politikusai, hogy ide akkor sem jön menekült, ha az életükön múlik? Meg minek ment az a sok nemzeti konzultáció szintén milliárdokért, a plakátkampányokról, a szellemi kútmérgezésekről már nem is beszélve?

Akkor most mi is van azzal, hogy az ellenzéki pártok akarnak betelepíteni menekülteket?

Mire volt jó az elmúlt évek gyűlöletpolitikája, ha a végeredmény ugyanaz? Ha befogadjuk azt az 1300 menekültet?

Persze engem ez szimplán csak zavar, de mit gondolhat az, aki 3 éve tépi a száját, hogy nem jöhet ide egy se „azok közül?” Hogy elzavarjuk az összes „migránst?” Hogy „csak a Fidesz, és ezért kell rájuk szavazni?”

Ez nekik egy tízszeres szorzós őszödi beszéd is lehet. Vajon lesz felelőse annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz évekig csinált egy Patyomkin-kampányt, csak azért, hogy így építse tovább politikai hatalmát? Vajon tényleg büntetlenül végig lehet hazudni az elmúlt 2-3 évet?