Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Készül az újabb civilellenes csomag

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az elmúlt napokban, miután Altusz Kristóf államtitkár elszólta, hogy a kormány befogadott 1300 menedékkérőt, újra maximumra kapcsolt a Soros-ellenes kommunikációs elterelő hadművelet. A kormányközeli médiumok arról cikkeztek, hogy Soros György kitiltása is terítékre kerülhet a szerdai kormányülésen, bár erről anno maga Pintér Sándor mondta el, hogy jogilag kivitelezhetetlen.

A Magyar Idők szerda reggeli cikke szerint a mai kormányülésen ehelyett egy olyan „akcióterv” kerülhet napirendre, amely megvonja a nonprofit státuszt a „migrációt elősegítő szervezetektől” és „bevándorlásszervezési illetéket” vethetnek ki rájuk.

A Soros-ellenes akcióterv részeként hétfőn Németh Szilárd az Országgyűlés egyik demokratikusan választott pártjának, az LMP-nek ment neki. A rezsibiztos szerint Szél Bernadett, a párt társelnöke nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, melynek amúgy teljes jogú tagja, hiszen Soros György érdekeit szolgálja. A Fidesz azóta is kitart emellett a kijelentés mellett, holott annak semmilyen jogalapja nincsen.

A Magyar Idők arra is emlékeztet, hogy a Fidesz országos választmánya kedden politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról. A határozatban a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy „akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését”.

A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy az 1300 menedékkérő befogadásáról szóló leleplezés nyomán a teljes párt kommunikációs sorvezetőt kapott, amely utasításokat ad a párt vezetőinek a témát érintő megszólalásaikhoz. A Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató által jegyzett „útmutató” arra utasítja a fideszeseket, hogy sorosozással vegyék el az ügy élét, mutassanak rá, hogy az ellenzéki politikusok, akik most a kormányt kritizálják, „teljesen nyilvánvalóan Soros zsebében vannak”.