Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újabb Közös Ország molinót tettek ki az Alagút felé

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Közös Ország Mozgalom (KOM) újabb molinót lógatott ki a Clark Ádám téren, az Alagút bejárata fölé. Az „Orbán: Kezemben az ÁSZ” feliratú, a G-napot idéző ász lap rajzzal díszített, kézzel készített transzparensről vasárnap kora délután posztolt a mozgalom.

Mint ismeretes, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozás miatt a Jobbikot 662 millió, az LMP-t 8,8 millió, a DK-t 16 millió, az Együttet 19 millió forintra megbüntette. A pártoknak az összegek felét be kell fizetniük a Magyar Államkincstárnak, és még egyszer ugyanennyit vonnának le a költségvetési támogatásukból.

A kiszabott büntetések bizonyítékait, alapját és számítási módszertanát az ÁSZ nem volt hajlandó közölni, az intézmény ellen vizsgálat indult, hogy a büntetések kiszabása során nem sértette-e személyiségi jogokat.

Az ellenzéki pártok szerint koncepciós eljárásról van szó, a Jobbik, a DK és az LMP már bejelentette, önkéntesen nem fizetik be a büntetést. Az egy októberi rendelet alapján így is könnyen behajtható. Január 20-án Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közleményben azt javasolta a NAV-nak, ne indítson behajtási eljárást és inkasszót az ellenzéki pártok ellen az országgyűlési választásokig. Így lehetséges, hogy az ellenzéki pártok haladékot kapnak.

(Facebook, 444)