Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Térfigyelő kamerákat szereltek az ellenzék által támogatott hódmezővásárhelyi független jelölt háza elé

Ez a cikk több mint 6 éves.

A korábban saját bevallása szerint Fidesz-szimpatizáns helyi mérnök, Márki-Zay Péter ma jelentette be indulását a Hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. A független jelöltet támogatja az MSZP, az LMP és a Jobbik is.

De nem csak ők figyeltek fel rá, hiszen a jelölt háza mellett a mai napon több térfigyelő kamerát is felszereltek, amelyek Márki állítása szerint pont rálátnak a házára, így a kezelőik tudják figyelni, ki érkezik hozzá és ki távozik tőle.

A jelölt ezt így kommentált Facebook-oldalán:

„Sokak szerint Magyarországon nincs diktatúra és megfélemlítés. Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták:-)).

Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van… Kormányinfón megkérdezhetné valaki (nyilván évek óta tervezték már, lesz rá írásos bizonyíték is, puszta véletlen, hogy most értek ide, miután Almási úr már elhunyt…)”


A korábban Lázár János által vezetett Hódmezővásárhelyen azért kellett kiírni időközi választást, mert Almási István polgármester tavaly év végén elhunyt. A választást február 25-én tartják, így valószínűleg órási jelentőséget fog kapni a választás eredmény másfél hónappal az országgyűlési választások előtt.

Frissítés: Márki a 444-nek írt levelében elmondta jelöltsége bejelentése után elvesztette a munkahelyét:

„Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt…

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze… Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek. Kérdéses, hogy van-e összefüggés a két esemény között? Félünk a hatalom bosszújától, de reményt ad, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, van lelkiismeretük, nem teljesítenek akármilyen utasítást, hiszen ezzel később nekik kell együtt élni ebben a városban, vagy ha kényszerből meg is teszik, legalább figyelmeztetnek bennünket.”

Politikai kiállása és e fejlemények között nem talált azóta sem bizonyítható összefüggést, de a módszer teljesen illik a városban megszokott eljárásokra a másként gondolkodókkal szemben – teszi hozzá a 444.