Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidelitas bejglivel szállt be a lesorosistázott szervezet ételosztásába

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak pécsi tagjai jelentek meg az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) ételosztó jótékonysági rendezvényén, ahol „Fidelitas” és „magyar bejgli” feliratú csomagolásban bejglit adományoztak a szervezet számára.

Kép: Facebook

November végén a Népszava cikke nyomán reppent fel a hír, hogy az EMMI egy olyan törvénytervezeten dolgozik, amivel gyakorlatilag tilossá válna a civil szervezeteknek meleg ételt osztani, ezt ezentúl csak állami, önkormányzati és egyházi szervezetek tehetnék meg. A cikk minisztériumi forrásokra és meg nem nevezett civil szervezetekre hivatkozott, de a minisztériumi rendelet módosításának létezését az EMMI és több szervezet is cáfolta.

Az EEA, amit többek közt a Soros György szervezetként aposztrofált Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) támogat, megkösztönte az adományt, bár a Fidelitas pécsi tagjai megjelenítették politikai jelképeiket a „politikamentes” rendezvényen. A szervezet csomagolt bejglit adományozott az ételosztás javára.

Nem civil szervezetnek való vidék

Az EEA-ra az elmúlt két hétben rájárt a rúd miután két hete pénteken Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi Fidesz-elnök megkérte a város lakosságát, hogy „pécsi Soros-kampányközpontnak” ne adjanak helyet. Ennek eredményeképpen az EEA nem költözhetett be új irodájába, amit már kiválasztottak, és aminek berendezését az OSF támogatta volna, ugyanis a főbérlő megakadályozta az ingatlan kiadását. Végül az alapítványnak mégis sikerült irodát bérelnie, ugyanazon a napon azonban a pécsi közgyűlés még egy Soros-ellenes határozatot is elfogadott.

(Mérce / MNO)