Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár már nem tud mással takarózni, mint a szoci korrupcióval

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János nem tudja védeni tovább a védhetetlent. Amikor legnagyobb pártbéli ellenlábasa balhéjáról, Rogán Antal minisztériumához kapcsolódó offshore ügyről kérdezte ma Harangozó szocialista képviselő, akkor csak annyit válaszolt a kancellária miniszter:

„Puch László, az MSZP egykori legendás pénztárnoka is több tízmilliós szerződést kötött az Odex-szel”

Az Odex-botrány röviden:

A tavalyi kvótakampányban a Volán-társaságok az Odexen, egy luxemburgi médiaértékesítő cégen, keresztül kaptak hirdetéseket a Miniszterelnöki Kabinetirodától. A propgarandaminisztériumtól kikért adatok alapján a buszvállalatok jelentős kedvezményt biztosítottak, közel féláron juthatott hozzá a cég a kvótakampány hirdetési helyeihez. Tehát a kormány nem közvetlenül egy állami céggel kötött szerződést, hanem közbeiktatott egy luxemburgi magáncéget, amely profitot eltette. Luxemburg is offshore ország a Oxfam szerint.

A kormánypárt már nem tud mit érdemben válaszolni a korrupciós üzelmeik leleplezésére. A mocsokban már olyan mértékben elmerült a Fidesz, hogy a tisztaságra és a tisztességre végképp nem tud hivatkozni. Egy dolog maradt csupán a mindent vivő szoci kártya.

Fidesz-frakció szerint a szocialisták ki sem látszanak a korrupciós ügyekből.

Fidesz: A szocialisták szétlopták az egészségügyet

Fidesz: a szocialisták ismét a korrupció oldalára álltak

Az Ők is loptak! védekezés nem feloldás semmi alól.

Olyan óvodás érvelés ez, mint amikor Pistike arra hivatkozik, hogy Janika is bekakilt. A következménynélküliség a felelősség vállalás elodázásával kezdődik. Sokáig próbáltak még érvelni a fideszesek, hogy ők tiszták. Ha tud valamit tegyen feljelentést! – miniszterelnöki biztatás legalább a szőnyeg alá söpörte a problémát. Mindenki tudja, hogy az igazán kényes ügyekben aligha indít komoly eljárást az ügyészég. De már már ez is kiveszett az érvkészletből. Csak a másra mutogatás maradt. A legkínosabb, hogy azt sem tudják mennyi lopással is vádolják a szocikat.

Szeptember 7.

Százmilliárdos kárt okozott 2002 és 2010 között a „szocialista korrupciós gépezet” Magyarországnak

November 8.

Több tízmilliárd forintos kárt okoztak a baloldal korrupciós botrányai, amik az elmúlt években napvilágra kerültek

Ideje volna végre szembenézniük a saját botrányaikkal a Fideszes elitnek, különben a tisztességtelenségük okozta társadalmi feszültség robbanni fog. Loptak a szocik is igen. De legalább a legpofátlanabb figurákat, mint Zuschlág Jánost, vezetőszáron vitték el. Mikor látjuk bilincsben Rogán Antalt, Farkas Flóriánt, Mengyi Rolandot vagy Simonka Györgyöt?

Az elit száz éve folyamatosan dagonyázik a korrupciós mocsárban. Mi meg kívülről nézzük, hogy egymásra dobálják a sarat azok, akiknek a mocsár lecsapolása lenne a dolga.

Ady Endre így írt a korrupcióról: 

Korrupt országokban a panamákon szokás legjobban felháborodni. Imádott hazánk pedig igen-igen korrupt ország. Ebből kifolyólag természetes, hogy itt minden ember fölháborodik, ha a másik ember is panamázik. Ne tessék ezt cinizmusnak venni. Ez a korrupció természetrajzának egyik erős, tapasztalati igazsága. A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státusférfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek. Ilyen bizalmas diskurzusok alkalmával, kaszinókban, kávéházakban, vendéglőkben, zsúrokon, redakciókban, folyosón tessék hallgatni előadásokat a magyar közéleti erkölcsről. A nyilvánosság előtt ellenben gentleman társadalom vagyunk. Gentleman mindenki. Aki párbajozik és aki a liga tagja. Nálunk ritkán pattannak ki panamák. Mert mi regarddal vagyunk egymás iránt. Én panamázom, te panamázol, ő panamázik. Mind panamázunk. A lelkünk fölujjong, ha például olvassuk, hogy a francia parlamentben ismét panama sült ki. Na, ugye hogy nem mi vagyunk a legrosszabbak? Persze azt nem ismernők be semmiért, hogy az az állapot, amely mellett a panamák kipattanhatnak, aranyállapot. Hiszen bárcsak nálunk is mind sűrűbben pattannának ki a panamák. Ez etikai erősödést jelentene. Ám nálunk a nagyon ritka leleplezések is voltaképpen még nagyobb panamákat lepleznek. Ne tessék megbotránkozni. Így van ez. A magyar társadalomnak annyira vérében van a panamázás, hogy aki netán a puritánt meri játszani, elveszett.