Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Támogasd a merce.hu létrejöttét, hogy több szabadság és igazságosság legyen a 2018-as választási kampányban!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Már sokat írtunk róla, hogy miért számítunk rá, miért akarjuk, miért kérjük, hogy támogassátok a merce.hu, Magyarország első, 100%-ban olvasói támogatásból működő portáljának megszületését.

szabadabb-valasztast-7.jpg

De most arról írunk kicsit, miért pont most.

Anyagilag és szervezetileg most értünk oda, hogy megvalósítható legyen a merce.hu létrehozása, és ez nem véletlen – ugyanis többé-kevésbé így terveztük.

Mert azt gondoljuk, hogy a 2018-as választások előtt szükség van egy független, de az igazságosság szempontjait is szem előtt tartó, közéleti-politikai portálra.

Szükség van rá azért, hogy ne csak a pártok által akart témák kerüljenek előtérbe, hogy mindenképpen szó legyen a kampányban az oktatásról, az egészségügyről, a közszolgáltatások fontosságáról, a dolgozók, a szegények, a nők helyzetéről; és rákényszerítsük a pártokat, hogy beszéljenek is erről. Programok elemzésével, interjúkkal, riportokkal, kérdésekkel, egy-egy esemény erős, objektív és pontos feldolgozásával.

De szükség van rá azért is, mert látjuk a magyar média helyzetét. Talán mindenki tudja, de azért érdemes felsorolni a Fidesz által elveszejtett, kinyírt, megvett sajtótermékeket: Origo, Tv2, Népszabadság, megyei lapok, Metropol, vs.hu, Mandiner és a többiek… És persze azt is látni kell, mennyi sajtóterméket építettek fel a semmiből, és tőkésítettek fel a mi adónkból: Lokál, Ripost, 888, Pesti Srácok, Magyar Idők. A semmiből született egy új propaganda-gépezet az elmúlt években.

Márpedig az a választási kampány, amelyben a propaganda uralkodik a sajtóban, nem lehet tiszta és demokratikus. Persze a merce.hu nem fogja alapjaiban megváltoztatni az erőviszonyokat, de egy kicsivel több szabad nyilvánosságot csempész a kormánypárti propaganda által leuralt térbe.

Mi a Mércével arra készülünk, hogy a választások előtt bemutassuk minden párt programját, egytől-egyig. Kiemelten fogunk foglalkozni minden párt eseményeivel. Nem fogjuk cinikusan kiröhögni vagy elhallgatni őket, hanem a közszolgálat alapelvei szerint fogunk velük foglalkozni, amikor hírt írunk róluk.

És amikor a véleményünket írjuk le, akkor pedig markánsan el fogjuk mondani, amit gondolunk, ahogy eddig is. Nem egyoldalúan, hanem a saját értékrendünk és szempontjaink szerint. Ahogy eddig is elmondtuk, ha hibásnak tartottuk a baloldali, liberális pártok politikáját, ezután is el fogjuk, és ahogy eddig is megdicsértük a jobboldal jó döntéseit, ezután is így teszünk majd.

Nekünk ezt jelenti a függetlenségünk, hogy senki sem szól ránk, mit írjunk, miről írjunk, és mit gondoljunk, hanem azt írjuk, amit a szívünk és az elveink diktálnak.

Ehhez kérjük a támogatásotokat, hogy létrejöhessen a merce.hu, és kicsit több legyen a szabadság és az igazságosság levegőjéből a 2018-as választási kampányban!

Támogatom a merce.hu felépítését!

Egyszeri támogatás bankkártyával, biztonságosan az adhat.hu-n keresztül.

Banki utaláshoz

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.