Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Építsd fel velünk Magyarország első kizárólag közösségi finanszírozásból működő hírportálját!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ha segítetek nekünk, októberben elindulhat Magyarország legújabb internetes hírportálja, a merce.hu!

A Mérce története egy építkezés története, ebben az építkezésben akarunk most szintet lépni! Eddig se árultunk zsákbamacskát, van politikai véleményünk, de függetlenek vagyunk. Nem vagyunk oligarchák hálójában, egyetlen párt érdekkörében sem. Azt írjuk, amit gondolunk, és ezt azért tehetjük meg, mert ti, olvasók támogattok minket.

merceportal-segitshogy.jpg

Most ahhoz kérjük a támogatásotokat, hogy létrehozzuk tégláról-téglára azt az építményt, a merce.hu-t, amire szerintünk a nyilvánosságnak szüksége van. Egy olyan hírportált, amely cikkeivel fellép egy igazságosabb és szabadabb társadalomért, a szegények, a nők és a dolgozók védelmében, amely témává teszi az egészségügy és az oktatás problémáit!

A következő hetekben 5000 Mérce-portál téglajegyet akarunk kiadni. 5000 jegyet, amit azok fognak kapni, akik támogatják a portál létrejöttét legalább 1000 forinttal. Így szeretnénk összegyűjteni tégláról-téglára azt az 5 millió forintot, ami a merce.hu felépítéséhez szükséges.

A szerkesztőség és a blogunk idei működtetéséhez szükséges 18 millió forintot év eleje óta gyűjtjük. A plusz 5 millió forint ahhoz kell, hogy felépíthessük a portált, hogy bővíthessük a szerkesztőséget, hogy biztosítsuk, hogy nem megyünk csődbe a választásokig. Illetve arra, hogy ez a váltás ne csak technikai váltás legyen, hanem a Mérce sokkal nagyobb erőt képviseljen. Ha nem tudjuk összegyűjteni az 5 milliót, akkor is megyünk majd tovább valamilyen formában, de kénytelenek leszünk lemondani néhány tervünkről.

Mire fordítanánk ezt az összeget?

  • 1,5 millió forint: a merce.hu grafikai tervezése és programozása;
  • 500 ezer forint: az elérés növelése;
  • 700 ezer forint: a merce.hu fenntartása (domain, szerver, informatikus) a választásokig;
  • 2 millió 300 ezer forint: a szerkesztőség bővítése a választásokig.

A helyzet egyszerű: ha nem sikerül legalább 2,5 millió forintot gyűjtenünk a portál elindításáig, akkor kudarcot vallottunk, és az a Mérce további működését fenyegeti. Ha csak 2,5 millió forint jön össze, akkor összeszorított foggal, óriási pluszteljesítmény hozzáadásával, de elindul októberben a merce.hu. Ha pedig összejön az 5 millió forint, akkor egy új, erős és független lap fog megjelenni Magyarországon, pár hónappal a választások előtt!

Ehhez kérjük a támogatásotokat!

Ezt a pénzt nem luxusra költjük. A Mérce nem profitorientált cég, senki se fog nyereséget kivenni, a szerkesztőség tagjai is elhivatottságból végzik a munkájukat. Irodánk egy pici pincében van, senki se keres az átlagbér felett, nincs telefon vagy internettérítés, mindenki a saját eszközeit használja, mindenki a saját mobiljáról, saját internetjéről közvetíti a livestreameket nektek. Ezt az egészet mi legfőképp elkötelezettségből csináljuk, egy igazságosabb Magyarország felépítéséért, a ti támogatásotoknak köszönhetően!

De mi is lesz az a merce.hu?

A Mérce Magyarország első 100%-ban közösségi finanszírozásból működtetett non-profit sajtóterméke lesz, egy kritikus baloldali, de nem pártos, ellenzéki, de nem orbángyűlölő, hanem saját értékei miatt a jelenlegi kormánnyal szemben álló lap, amely a közélettel, de nem a politikai bulvárral foglalkozik. A merce.hu az ország és a világ legfontosabb híreit dolgozza fel, saját értékei mentén, amelyből kiemelkedik 5 téma: az egészségügy, az oktatás, a szegények, a dolgozók és a nők helyzete.

A merce.hu és a jelenlegi Kettős Mérce között a legfontosabb különbség a több cikk lesz. A merce.hu naponta egy ténycikket, egy publicisztikát, és legalább 8 napi hírt vagy hírfeldolgozást közöl, rendszeresen dolgozza fel videókkal, livestreamekkel a legfontosabb eseményeket.

Ehhez kérjük a támogatásotokat! Építsük fel közösen a merce.hu-t!

Ha tudtok pénzzel támogatni, a lenti gombokon és linkeken tehetitek meg.

(Ha nem, tekerjetek a cikk végére, és segítsetek az ott leírtak szerint!)

Összesen 5000 Mérce-portál téglajegyet szeretnénk kiosztani, 5  millió forintra van szükségünk, és arra, hogy a jelenlegi 457 havi rendszeres támogató helyett elérjük az 1000 főt! Támogass minket egyszeri összeggel vagy rendszeres támogatással, hogy felépíthessük a merce.hu-t!

Ha meg akarod kapni a Mérce-portál téglajegyedet, írd be a közleményrovatba az emailcímed, és elküldjük neked a személyre szabott Mérce-portál téglajegyedet, amit meg is tudsz osztani a közösségi médiában!

Támogatom a merce.hu felépítését!

Egyszeri támogatás bankkártyával, biztonságosan az adhat.hu-n keresztül.

Banki utaláshoz

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

Ha nem tudtok pénzzel támogatni minket, akkor is hozzá tudtok rakni az építkezéshez néhány téglát. Osszátok meg ezt a cikket, vagy regisztráljatok ezen a linken a Thunderclap nevű alkalmazásba, és ezzel járuljatok hozzá, hogy egy adott időpontban a linken olvasható szöveget és a kampány oldalát megosszuk a falatokon, egyszerre generálva óriási elérést a Mérce támogatói kampányának a Facebookon, Twitteren és a Tumblren!

Ha kérdésetek van, kommenteljetek itt a cikk alatt, és válaszolunk, vagy küldjetek emailt az [email protected]-ra!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.