Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A híresztelésekkel szemben az LMP harcol az LMBT emberek jogaiért – válasz Kállai Ákosnak

Ez a cikk több mint 6 éves.

Zajlik egy vita itt a Kettős Mércén arról, hogy a melegek jogegyenlősége alap-e vagy sem. Kállai Ákos írásával szintén ringbe száll ebben a körben, azonban okfejtése közben kioszt pár pofont az LMP-nek is, pontosabban az LMP volt frakcióvezetőjének, Schiffer Andrásnak. Akit egyébként talányosan a párt „jelenleg is meghatározó egykori politikusának” nevez, majd szövevényes logikai úton a Facebook-bejegyzése alapján próbálja levezetni az LMP témával kapcsolatos álláspontját.
szell_bernadett_nagy.jpg

Kállai Ákos azzal kezdi LMP-vel szembeni kritikáját, hogy  „az LMP mint párt nemhogy videóüzenetet, de sajtóközleményt sem adott (még) ki, és bár egyes politikusai feltűntek a megnyitón, mivel arról nem számoltak be internetes csatornákon, nem lehet tudni, hogy ezt magánemberként, vagy pártjuk képviseletében tették. Az egyetlen, széles nyilvánosság számára elérhető közlései a pártnak a melegfesztiválról Schiffer András megosztásai.”

szazalek-banner-anim2.gif

Iratkozz fel hírlevelünkre:

Kövess minket Facebookon:

A helyzet az, hogy Kállai téved. Az LMP alapítása óta nyilvánosan kiáll az LMBT közösség jogai mellett, harcol értük a Parlamentben, erre számos példát tudunk mutatni. Nézzük őket sorban.

    1. Amikor az LMP politikusai korábban feltűntek és most is feltűnnek a Pride rendezvényein, azt természetesen politikusként teszik. Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja politikusként jelent meg a Pride megnyitóján, amiről a sajtó munkatársait is értesítettük. Ha már Schiffer András került a szerző célkeresztjébe, annyit azért jegyezzünk meg, hogy Schiffer András volt az egyetlen frakcióvezető, aki eddig minden Pride-on ott volt.
    2. Az LMP közzétette videóüzenetét, amelyből világosan levezethető a párt álláspontja. Üzenetünk egyszerre szól a kisebbségekről és a többségről, közvetlenül is megszólítva utóbbit: https://www.facebook.com/lehetmas/videos/10155024049282013/
    3. Az LMP melegjogokkal kapcsolatos hozzáállásáról parlamenti munkánk és a melegjogi szervezetekkel való együttműködésünk is árulkodik. Az Alaptörvényhez benyújtott módosítónk az LMBT embereket is kirekesztő családfogalom elhagyását javasolta. A Polgári törvénykönyv tervezetéhez is benyújtottunk több módosító javaslatot, az egyik lehetővé tette volna a bejegyzett élettárs vér szerinti vagy korábban örökbefogadott gyermekének örökbefogadását. Legutóbb pedig Szél Bernadett adott be márciusban névhasználattal összefüggő és az azonos neműek külföldön kötött házasságának hazai élettársai kapcsolatként való elismerésére vonatkozó módosító javaslatokat. Megszólalásainkban javasoltuk, hogy a leszbikus párok számára is legyen elérhető a mesterséges megtermékenyítés lehetősége. Az LMP társelnökei, Szél Bernadett és Schiffer András pár éve sajtónyilvánosan tárgyaltak a Magyar LMBT Szövetséggel, és nem tudunk róla, hogy más párt tett volna ilyet. Mindez jól mutatja, hogy az LMP kezdettől alapnak tekinti a jogegyenlőséget, fokozatos jogkiterjesztés formájában.
    4. Kállai Ákos hozzáteszi még azt is, az „LMP megalakulása és négy évvel a részben a melegjogi ellentétek miatt is bekövetkezett pártszakadás után talán ideje lenne, ha a visszamaradók végre dűlőre jutnának a buzikkal”. Szerintem a „dűlőre jutás” elég világosan kirajzolódik, de annyit azért tegyünk hozzá, hogy amikor az az LMP-ből kiváltak a későbbi PM-esek (ma már P-sek), abban semmilyen szerepet nem játszottak a melegjogi kérdések. Az a kérdés játszott benne szerepet, hogy össze akarunk-e bútorozni Bajnai Gordon csapatával, megkapva a nyakunkba Gyurcsány Ferencet is a végén. Az LMP ebből nem kért, a P pedig kért belőle. A következményeket mindenki ismeri
    5. Amikor bármely szervezet kezdeményezésére vitára került sor, sose tértünk ki ez elől. Álláspontunkat, a fokozatos jogkiterjesztés formájában megvalósuló jogegyenlőséget soha nem változtattuk meg. Egyszerre dolgozunk azon, hogy az LMBT emberek jogegyenlősége megvalósulhasson, és a többségi társadalom nagyobb nyitottsággal és elfogadóbban forduljon feléjük. Hisszük, hogy a kettő csak együtt, egymást erősítve működhet.

 

Az LMP küzd a homofóbia és a különböző szexuális kisebbségek kirekesztése ellen, de az LMP-fóbiát sem tartjuk különösebben előnyösnek. Az LMP mint eddig is, ezentúl is harcolni fog az LMBT emberek jogaiért.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője

Ez a cikk a Ti támogatásotok nélkül nem készült volna el.

A Kettős Mércét nem segítik oligarchák, pártok, nincs reklámbevétele nagy cégektől, a ti támogatásotoknak köszönhetően működik! Ez biztosítja a Mérce függetlenségét.

Kattints és támogasd havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal a Mércét, és támogatásoddal erősítsd meg a független médiát Magyarországon!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.