Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rogánnak kétszer annyit ér a táskája, mint amennyi megtakarítása van a vagyonbevallása szerint

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.
Ez a cikk több mint 3 éves.

44 millió forint adóssága és 500 ezer forint megtakarítása van vagyonbevallása szerint annak a Rogán Antal propagandaminiszternek, aki egyébként 1 millió forintot keres havonta, és akinek egymilliót ér az aktatáskája. Ha ezek a számok igazak lennének, ajánlanánk Rogánnak a magáncsőd intézményét, de hát tudjuk, hogy hazudik.

rogan-antal-e1458128404750.png

Ettől a táskától már megvált Rogán (amikor kitört miatta a botrány), még jó, hogy van neki másik…

Rogán Antal a vagyonnyilatkozat-toldozás egyik nagy bajnoka, emlékezhetünk még 2015-re, amikor a későbbi propagandaminiszter többször is átírta vagyonnyilatkozatát, amikor a sajtó szépen kiderítette, hogy milyen ingatlanokat, és azok milyen növekedését titkolta el benne. Már akkor is érdekesnek tűnt, hogy Pasa parki ingatlanja (a Pasa Park tulajdonosa korábban egyébként többek között Spéder Zoltán volt, de mára csupán Nobilis Kristóf és Schmidt Mária tulajdonolja) körülbelül annyiba került, mint amennyit az előző 10 évben keresett – legalábbis papíron.

Most pedig azt állítja nekünk Rogán, akit alig néhány hónapja fotóztak le egy egymillió forintot érő Gucci táskával az oldalán, majd kiderült, hogy egy 500 ezres helikopterúttal érkezett egy esküvőre (mondjuk ez állítólag nem is került pénzbe), hogy csupán 500 ezer forint megtakarítása van.

Azért jegyezzük meg, hogy nyilvánvalóan nem tudhatjuk, milyen pénzei vannak Rogánnak, hol tartja őket, miből folytat luxuséletmódot.

Mégpedig azért nem tudhatjuk, mert ez az egész vagyonbevallás dolog egy vicc, és a kormánypárt azt is akarja, hogy vicc maradjon. Hiába szigorított volna rajta az LMP, a Jobbik és más pártok is, a kormány ezeket a javaslatokat lesöpörte az asztalról, talán a legemlékezetesebb érvelés Papcsák „aranybudit az önkormányzatba” Ferencé volt: a volt zuglói polgármester, aki most a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági elnöke, korábban azt mondta, azért nem szabad szigorúbban ellenőrizni a képviselők vagyonosodását, mert az kárt okozna az egész politikai osztály megítélésének.

Mintha a politikai osztály megítélésének a korrupció felfedése, és nem maga a korrupció, a lopás okozna kárt, és mintha nem lenne teljességgel lényegtelen a politikai osztály megítélése ahhoz a kérdéshez képest, hogy a közös forintjaink tűnnek el…

Persze a trükk egyszerű: korruptnak lenni, és aztán azt a látszatot kelteni, hogy de hát minden politikus lop, hogy ne is tudd elképzelni, hogy a politikusok ne lopnának. Pedig van példa rá bőven. A svéd miniszter, aki lemondott és visszavonult a politizálástól, mert ittasan vezetett és rajtakapták. Vagy az a másik svéd politikus, Mona Sahlin, akinek karrierje egy gyenge pillanatában közpénzen vásárolt Toblerone csokin bukott meg. Nekünk is ilyen politikusokra, a közös pénzért felelősséget vállaló politikusokra lenne szükségünk.

De persze ez nem megy magától, és itt kell tennünk egy ígéretet. Csak olyan pártra szavazunk, aki ezt a vagyonbevallás-vircsaftot, kamut, hazugságot, népáltatást megszüntetni, és a helyére kemény szabályokat hoz.

Évenkénti vagyonosodási vizsgálatot, méghozzá nem kamu, hanem tisztességes vizsgálatot a politikusokkal és családtagjaikkal szemben! Mindemellett pedig pártatlan NAV-ot és ügyészséget, amit nem levitézlett pártkatonák irányítanak!

Az a párt, amelyik ezt a három dolgot nem ígéri meg, egyszerűen  nem képviseli a tisztesség alapjait, így lopni fog, és nem csupán lopni fog, hanem a hatalommal is vissza fog élni, ezért fogja rosszul kormányozni és zsákutcába vinni az országot. Aztán pedig még a zsákutcát is ellopja.

És még egy fontos gondolat, amelyet minden Rogánról szóló cikk végére oda kéne írni:

Rogán takarodj!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!