Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Valóban családbarát a kormány, ha Orbán, Tiborcz vagy Matolcsy családjáról van szó

Ez a cikk több mint 7 éves.

Az elmúlt napokban kiderült információk alapján új szintre lépett a családbarát kormány intézkedési csomagja. Kiderült, jól jár Orbán családja, Orbán feleségének családja, Orbán lányának és vejének családja, de Matolcsy családja se maradt ki a szórásból. Valahogy mindeközben a miniszterelnökhöz nem köthető családok már nem érezhetik a családbarát kormány hihetetlen támogatását.

eeeeee_9841.jpg

Különböző cikkek szólnak arról, hogy Orbán veje, Tiborcz István milyen jól keres a letelepedési kötvényeken; azon a bizniszen, ahol az állam eddig 6 milliárdos veszteséggel ad el államkötvényeket magyar állampolgárságért cserébe úgy, hogy a közvetítő cégek (amelyeknél rendre felbukkannak Tiborcz rokonai, ismerősei, vagy Rogán és Habony üzletfelei, de még Mesterházy Attila volt MSZP elnök is) 100 milliárd forint tiszta profitra tettek szert.

Mindeközben a Külügyminisztérium cége, az óriási veszteségeket termelő Magyar Nemzeti Kereskedőház, amely úgy termel milliárdos veszteségeket, hogy a célként kitűzött magyar exportot sem sikerül növelni, átvállalta egy magáncég 3,2 milliárdos adósságát. Ezért cserébe a cég kukoricakonzerveket adott zálogba milliós tételben. Az ügy furcsának tűnik, de csak addig, ameddig ki nem derül, a cég mögött Lévai Anikó, Orbán Viktor feleségének rokonai vannak. Legalább a kukoricakonzervet kioszthatták volna szegény magyar családoknak.

De ott van Matolcsy György is, aki egy jógaoktató miatt elhagyta a feleségét. A jógaoktató pedig a Magyar Nemzeti Banktól két állás után nettó 1,7 milliós fizetést kap, plusz költségtérítést. De anyukája se szomorkodhat, akinek cége milliós szerződéseket kötött az MNB alapítványaival, de a lány testvérei is jól jártak, ők milliókat jövedelmező trafikkoncessziókat kaptak.

Persze akkor még nem beszéltünk arról, Tiborcz milyen közbeszerzésekből él saját lábán Orbán Ráhellel, milyen pénzeket kaptak Matolcsy rokonai a jegybanki alapítványoktól, mi van Orbán apjának bányáival, amik ma is jól jövedelmező állami megrendelésekhez jutnak. Hogy nyer kommunikációs tendereken több mint százmilliót Rogán Antal szomszédja Csetényi Csaba, hogy jutottak Habony Árpád rokonai V. kerületi lakásokhoz olcsón.

És ez csupán a Fidesz felső vezetése, és annak ügyeinek is csak egy része. Nem beszéltünk még Orbán strómanjairól, az úszó VB kapcsán tízmilliárdos közbeszerzéseket nyerő, az állami gázmilliárdokat csapoló MET tulajdonos Garancsi Istvánról, vagy a fáradtságait 1,4 milliárdba kerülő luxusjachton kipihenő Mészáros Lőrincről, aki tízmilliós cégeiből csinált százmilliárdokat az elmúlt öt évben. De nincs szó a Sesztákokról, Tállaikról, vagy az egyszeri Mengyi Roland féle Fidesz képviselők üzleteiről sem.

Ne próbálja összeadni a számokat az olvasó, de több száz, ha nem ezer milliárdról van szó, ami a haverokhoz, a családtagokhoz, vagy cégeikhez csorog ki az államkassza helyett.

És ha ehhez hozzávesszük, hogy 2016-ban a költségvetés tervezett bevétele 15 ezer 789 milliárd forint, ezek a száz vagy ezermilliárdok ténylegesen a jólétünkből vesznek el.

Csak a letelepedési kötvényben az államtól elvett pénzekből 5-10 ezer lakást lehetne építeni. A Garancsi építőcégeihez elmenő bevételből biztos futna egy jó fizetésemelés az ápolóknak, a szociális munkásoknak, az egészségügyi vagy oktatási kisegítő személyzetnek. Mészáros üzleteiből egy komplett egyetemet fel lehetne húzni, és az MNB pártalapítványainak pénzéből a legrosszabb helyzetű hiteladósok hitelének nagy részét törleszteni lehetne.

De ma nem erre mennek a pénzek, hanem a családra. Jólétre, de nem a „magyar családok”, hanem a fideszes családok jólétére, no meg a hatalmukra. Ezekből a pénzekből vesznek maguknak médiát, szavazatot, igazságot, hatalmat.

Pedig erre Magyarországnak igazán semmi szüksége nincsen. A magyar családok nem jól, csak jobban lennének a Fidesz-családok hatalmassága nélkül.

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.