Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megmérgezik a közös örömünk – a Fidesz még az olimpiát is hazug kampányolásra használja

Ez a cikk több mint 7 éves.

A pesti vicc szerint az ember leül a tévé vagy a gép elé, és megnézi a kormányzati propagandát, amit néha megszakít az olimpiai közvetítés. Persze valójában ez nem vicces, nagyjából tíz percenként elindul a „Tudta?” kezdetű kampányhirdetés, amelyben féligazságokkal és hazugságokkal manipulál a kormányzat a menekültek ellen, az októberi népszavazáson való részvételre. És akkor az egyperces gyűlölethíradóról még nem is beszéltünk.

letoltes-740x387.png

(Forrás: Facebook)

A Fidesz lényegében ezzel az aktussal privatizálja a magyar államot, a magyar sportolók sikerét, a választási kampányt és még a közpénzeket is. Persze a privatizációnál akár használhatjuk az erősebb lopás szót is.

Ha én ma besétálnék a közmédiába, és szeretnék egy a népszavazással kapcsolatos reklámot leadni az olimpiai műsorban, a közmédia azt mondaná, nem tehetem, és a választási törvényre hivatkozna. Mivel augusztus 13-án kezdődik a kampány, én még nem hirdethetnék, lehetne bármennyi pénzem és energiám. De a kormány megteheti ezt „tájékoztató” hirdetések keretében.

Pedig ezek nem tájékoztató hirdetések, hanem valójában a Fidesz kampányának közpénzből finanszírozott, törvénytelen módon a kampány előttre időzített hirdetései.

Az pedig külön bosszantó, sőt undorító, hogy ezeket a hirdetéseket úgy helyezik el, hogy aki kíváncsi a sporteredményekre, az olimpiára, a magyar sikerekre, az ne tudja kizárni a kormánypropagandát. Sőt nemhogy arcba, hanem agyba kapja, hogy beivódjon a fejébe.

És rögtön látom is a trollok válaszát, hogy de hát ez annyira fontos kérdés, a nemzeti lét és halál kérdése. Csakhogy egy normális országban a nemzeti halál és lét kérdéseit nem felülről, propagandával sulykolják a fejekbe, hanem az emberek valódi igényei és érzései mentén alakulnak ki. Ha itt is erről lenne szó, nem lenne szükség erre a féktelen propagandára.

De szükség van, hogy meglegyen az 50 százalékos részvétel, és ez annyira létszükséglet a Fidesz számára, hogy beáldozza érte a sportot, az olimpiát és a magyar sikereket is. Vagyis nem is beáldozzák, mert úgy tűnik ezek a sikerek amúgy is csupán arra valók a Fidesznek, hogy egy jó kis propagandát tolhasson.

Pedig láttuk az EB esetében is (amelyben kicsiben már kipróbálták ezt a propagandát), hogy a sportsikerek tényleg tudnak valamit egyesíteni ebben a végtelenül megosztott országban. Persze ez is érdektelen, hiszen az az egyesítés nem érdeke a Fidesznek, ők a velük egyetértőket és a meggyőzhetőket akarják egyesíteni, nem a nemzet, hanem a Fidesz zászlója alatt, a maradék pár millió honfitársukra meg köpnek egyet.

És hiába mondjuk azt, hogy Hosszú Katinka, Szász Emese, Imre Géza vagy a sajtbureszos Kenderesi, illetve a többi érmet nem nyerő magyar sportoló küzdelme, sikere, na meg, maga a sport többet számít, mint ezek az idióta propagandaanyagok, mégis beeszi az agyunkba magát ez a szemét. És ez is a cél.

Amit tehetünk, hogy visszafordítjuk ezt a hazug propagandát, és minél több embernek felhívjuk a figyelmét, hogy a Fidesz azokat a pillanatokat is, amelyek egyesíthetnék az ország lakosságát, arra használja, hogy mérget csepegtessen bele, hogy kihasználja saját gyűlöletkampányára, és abból politikai haszonra tegyen szert. Azt tehetjük, hogy felháborodunk, és a felháborodásunkat nem tartjuk magunkban.

Azoknak pedig, akik ezt a reklámozási és propagandamódszert kitalálták, csak azt tudom kívánni, hogy életük hátralévő részében minden tíz percben meg kelljen nézniük ezek közül a reklámok közül egyet. Szenvednének ők is.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 264 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.