Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még nem is döntöttek az olimpiáról, de máris százmilliók jutnak Rogán haverjához

Ez a cikk több mint 8 éves.

Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának a cégei 457 millió forintos közbeszerzést nyertek a Magyar Olimpiai Bizottságtól december legvégén. Csetényi cégét hirdetmény nélkül, tárgyalásos megoldással választotta ki a MOB. Az összeget január végéig kell az olimpia népszerűsítésére költeni.

rogan_antal_1.jpg

(Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Úgy tűnik, már most vándorolnak a haverokhoz az olimpiával kapcsolatos pénzek, pedig nemhogy a rendezésről nem döntöttek még, de hátravan a fővárosi választási bizottság által jóváhagyott, olimpiáról szóló népszavazás aláírás-gyűjtési kampánya is. Ezekről a kérdésekről a Kúria fog dönteni január közepén-végén, hogy elindulhat-e a népszavazás. És milyen érdekes, ha a Kúria jóváhagyja a választási bizottsági döntést, akkor pont az aláírás-gyűjtés kezdetén fog robogni közpénzből az olimpia mellett érvelő kampány.

Persze ez a közbeszerzés maga is jól példázza az olimpia rendezése elleni egyik legfontosabb érvet. Egy ilyen nagy összegű buli csupán arra jó, hogy az időközben véletlenül majd megsokszorozódó költségekből minél több jusson a haverokhoz.

Hiszen mi értelme van egy még el sem nyert pályázat kommunikációs megtámogatásának, közel félmilliárd forintból egy hónap alatt, persze azon kívül, hogy megpróbálják megfúrni még a népszavazás lehetőségét is a Fidesz oldaláról?

És ha most egy még el sem nyert pályázat kommunikációjára félmilliárdot költ a MOB, állami pénzből, mennyit fog a pályázati kampányra, mennyit fog majd az olimpia népszerűsítésére? Tűpontos érvek amellett, miért nincs szükségünk olimpiai rendezésére.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.