Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szijjártó beszólt mindenkinek, de a légterünkben cikázó orosz fegyveres gépek nem zavarják

Ez a cikk több mint 8 éves.

Az elmúlt hetekben a magyar külügy vezetője lényegében mindegyik, a magyar kormány politikáját megkérdőjelező nemzetközi diplomáciai kommentár után behívatta az adott ország nagykövetét, és magyarázatot kért a kijelentésre.

20141119lavrov-szergej-szijjarto-peter-moszkva8.jpg

(Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A teljesség igénye nélkül Szijjártó a francia, a luxemburgi, az olasz, a holland külügyminiszter, a szerb és görög belügyminiszter, a német alkancellár, az osztrák kancellár, a svéd, a román, a horvát miniszterelnök, az Európai Tanács és az ENSZ és a NATO főtitkárának, az EP alelnökének és szocialista frakcióvezetőjének szavai ellen is kifogást emelt.

Pár nappal ezelőtt egy svájci repülési cég adataiból derült ki, hogy orosz katonai repülőgépek használták a magyar légteret, a szíriai bombázásokhoz való felvonulási területként.

„Hivatalos megkeresés nem jött, így hivatalosan nem is repültek be hozzánk az oroszok. Nem hivatalosan meglepődtünk a látogatásukon, foglalta össze egy neve elhallgatását kérő diplomata forrásunk” – írta a Hír24.

Tehát felfegyverzett orosz katonai repülők sértették meg a magyar légteret, és repültek át mindenfajta engedély nélkül.

A kérdésünk az lenne, hogy esetleg a magyar kormány nem akarja-e Putyin Oroszországát megkérdezni, ezt mégis hogy gondolták? Mert verbális adok-kapokban könnyű részt venni, de itt a magyar légtér megsértéséről van szó, ami talán egy fokkal fontosabb kategória.

Ameddig megkapjuk a választ, addig is nézzünk Magyarország területén átvonuló amerikai tankokat, hogy érzékeltessük, a jól működő diplomáciánk közepette milyen csodálatos helyzetben van az ország.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.