Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kocsis Mátét jobban zavarja egy kupac szemét, mint ha megütnek egy idős nőt?

Ez a cikk több mint 8 éves.

Tegnap egy csoport tüntető próbálta megzavarni a nyolcadik kerületi önkormányzat augusztus 20. megemlékezését. A csoportot nem engedték be a megemlékezésre, méghozzá úgy nem, hogy az útjukat nagydarab, magukat igazolni nem akaró, focihuligánnak kinéző emberek, és helyi Fidesz- szimpatizánsok zárták el, akiknek nem csak a fellépése volt agresszív, hanem egyikük meg is ütött egy idős asszonyt.

Az Indexnek Kocsis Máté elmondta, hogy neki semmi köze nincs ezekhez az emberekhez. Ez már csak azért is fura volt, mert a kerületi megemlékezés közepén felálló szabadcsapat nehezen tudna az önkormányzat engedélye nélkül ott lenni. De az Index videójából kiderül, az önkormányzat alkalmazottja irányította őket, és azt az embert, aki megütötte az idős nőt, Kocsis fel is ismerte, még ha az interjú során egyre kevésbé akart is emlékezni arra, hogy ismeri. Az Átlátszó pedig össze is gyűjtötte honnan ismerhette Kocsis azokat akiket nem ismert fel.

Kocsis Máté pedig most vizsgálatot rendelt el az ügyben, vajon ki hibázott és mit, mintha semmi köze nem lenne az egészhez.

De felesleges ezt bizonygatni, hülyék nem vagyunk, egyértelmű, hogy nem véletlen jártak arra ezek az emberek, és nem véletlenül zárták el a tiltakozni vágyó polgárok útját. Már csak azért sem, mert az „ellentüntetőket” Kocsis régi ismerőse, Szabó Gábor vezette. Kocsis pedig joggal félhet Szabótól.

Szabó ugyanis 2009 és Kocsis regnálása előtt az SZDSZ önkormányzati képviselője volt, majd Kocsis politikai tanácsadója lett. Együtt vezényelték le a hajléktalanok kriminalizálásáról szóló nyolcadik kerületi kampányt és népszavazást, együtt alkották meg a Jófiúk nevű rendvédelmi szolgálatot, amelynek tagjai annyira voltak jófiúk, hogy egyikük korábban Portik Tamás maffiavezér embere volt. Együtt alakították át a józsefvárosi újságot olyan propaganda lappá, amely egész oldalas rágalmazó cikkeket közölt az ellenzéki aktivistákról. És bizony voltak Szabónak és a Fidesznek közös korrupciógyanús ügyei is. Tehát Szabó bőven tudhat Kocsis további disznóságairól is, amiket együtt követhettek el, és jól ismeri Kocsist.

Úgyhogy Kocsis felkészült kidobó emberekkel, Szabó pedig erre számított. Lökdösődés alakult ki, ahol ezek a kidobók megütöttek egy nyugdíjas nőt. Sőt, felmerülhet a tettlegesség mellett a személyi szabadság korlátozása is. A rendőrök pedig mindezt végignézték, sőt, az „ellentüntetőket” igazoltatták, nem azokat, akik tettlegességet követtek el, Kocsis Máté pedig nem csinált semmit.

Az eset azért is furcsa, mert Kocsis Máté pár hete értekezett arról, hogy a Köztársaság téren a menekültek szemetelnek, és agresszívak. De úgy néz ki, egy idős nő megütése, vagy az agresszív, mások mozgását korlátozó köztéri jelenlét nem zavarja a nyolcadik kerület polgármesterét. Ugyanis Kocsis a Facebook-oldalán nem a kidobókat, hanem az ellentüntetőket ítélte el, az Index tudósítója szerint pedig még sütit is ehetett a megemlékezés utáni fogadáson a tettlegességet elkövető személy.

Ma Magyarországon egy olyan kaliberű polgármester, mint Kocsis, úgy tűnik, bármit megtehet. Nemcsak a semmilyen érdekérvényesítő képességgel nem rendelkező menekültekről hazudhat (ugye, még mindig nem tudunk olyan esetről, ahol menekült késelt volna, ahogy Kocsis állította), de emberei ellenzéki tüntetőket vegzálhatnak. De tudjuk azt is egy ilyen polgármester vidéken hogy bánhat a közmunkásaival, hogy lehet élet és halál ura az állami támogatásokat felhasználva.

A kérdés az, meddig kívánjuk fenntartani egy, a pozíciójával többszörösen visszaélő politikus hatalmát.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni a hazug politikusok leleplezéséről, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.