Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törley Katalin: a Kutyapárt cselekvésközpontú működése üde színfolt más ellenzéki pártokhoz képest

A Szabadság hídon mikrofonvégre kaptuk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökét, Döme Zsuzsannát és Törley Katalint, a párt EP-listájának második helyén induló képviselőjelöltjét.

„Mindenki megijedt” – mondta Döme Zsuzsanna a Mércének a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két elnökének egy héttel ezelőtti lemondása kapcsán. Mint elmondta, több ezer levelet kaptak választóktól, passzivistáktól, Döme pedig örül, hogy a tagság a lemondáshoz vezető egyet nem értés (vagyis, hogy részt vegyen-e Kovács Gergely polgármesterjelöltként a XII. kerületben az előválasztáson) ellenére ilyen nagy arányban támogatta őket másodjára is.

„Kiderült, hogy meg tudjuk beszélni ezeket a dolgokat, és megyünk tovább. A XII. kerületi szavazás rajtunk nem múlik innentől kezdve”

– mondta Döme.

Törley Katalin európai parlamenti céljairól azt mondta, továbbra is a Tanítanék Mozgalom ügyét akarja felhangosítani, képviselni európai szinten. Szerinte a Kutyapárt mozgalmi, civil jellege, részvételiség és cselekvésközpontú működése üde színfolt más ellenzéki pártokhoz képest. Emellett nem hiszi, hogy az oktatást tudná bárki hitelesebben képviselni.

„23 évet tanítottam, 8 éve viszem a Tanítanék Mozgalom ügyeit, nagy rálátásom van a területre, a civil hangnak a megszólalása, jelenléte nagyon fontos fejlemény lenne az EP-ben”

– mondta.

Címlapkép: Törley Katalin és Döme Zsuzsanna (Suzi) interjút ad Tóth Csaba Tibornak az MKKP március 15-i megemlékezésén Fotó: Dián Ákos