Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi Krisztina: kevés hiteles ellenzéki szereplő maradt, velük kell együttműködni

A kutyapárt rendezvényein viccet kell mondani – kezdte beszédét Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, aki szerint a legnagyobb vicc maga Nemzeti Együttműködés Rendszere. És ez az oka annak is, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt valójában már nem viccpárt.

Az öt évvel ezelőtti választásokon még az ő előjoguk volt a szórakoztató politika. A kutyapártosok nem pozíciókért alkudoznak, hanem a mindannyiunk életét érintő problémák feltárásával, a közösség ügyeivel törődnek, egyedülálló módon meg is teremtik a közösséget. Magyarul: politizálnak, és úgy viselkednek, ahogy az eredeti, tankönyvi definíció szerint a politikusoknak kellene. És még azt is megengedik, hogy az emberek jól érezzék magukat.

Baranyi szerint ezzel szemben az ellenzékben számos fideszes módon működő politikus van, és azt is megérti, hogy az ellenzék elkeserítő állapotát elnézve a legtöbben inkább elvonulnak az egésztől.

Kis számban maradt hiteles ellenzéki szereplő, velük kell együttműködni, amikor az ország javáról, jövőjéről van szó – mondta.

A forradalom évfordulóján és a magyar sajtó napján vegyük elő a ’48-as 12 pontot, ami szabad sajtóval kezdődik és unióval végződik – mondta Baranyi.

Címlapkép: Baranyi Krisztina az MKKP március 15-i tüntetésén Fotó: Dián Ákos